​Finalist İTÜ Ekibine Schneider Electric Çalışanları Tam Not Verdi

Schneider Electric’in akıllı şehirlerde yenilikçi enerji çözümlerine odaklanan ‘Çevreci Şehirler 2015’ adlı uluslararası öğrenci yarışması sonuçlandı.

Dünyanın her yerinden öğrencilerin katıldığı yarışmanın galibi Hindistanlı ekip olurken, finalist 12 takım arasında İstanbul Teknik Üniversitesi ekibi de yer alarak büyük başarıya imza attı.

Enerji yönetiminde global uzman Schneider Electric’in bu yıl 5. kez düzenlediği ‘Uluslararası Çevreci Şehirler (Go Green in the City)’ yarışmasının sonuçları açıklandı. Bu yılın kazananları, ‘Etkin Enerji Yönetimi Uygulaması’ fikri ile Hindistan Kharagpus Teknoloji Enstitüsü'nden Mohamad Meraj Shaiks ve Spoorthy Kotla oldu.

Paris'te düzenlenen Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması’na öğrenciler, konut, üniversite, iş alanı, su ve hastane olmak üzere şehirle ilgili beş temel sektörden biri üzerine yenilikçi enerji yönetimi çözümlerine dair fikirlerini içeren sunumlarıyla katıldı.

Schneider Electric’in Paris’teki merkezinde düzenlenen finalde yarışan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Hüseyin Fırat Güldür ve Işık Sena Akgün’den oluşan Brainergy adlı ekip, yarışmaya katıldıkları Havaalanı, Rüzgar Türbinleri projeleriyle Schneider Electric çalışanlarından tam not alarak, ‘Çalışanların Seçimi’ ödülüne değer bulundu.

Finalde Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi ekibinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Çin, Fransa, Rusya, Fas, Pakistan, Avustralya, Filipinler, Japonya ve Hindistan’dan da öğrenci takımları yarıştı. En az biri kadın olmak üzere iki kişiden oluşan ekipler, enerji verimliliğiyle ilgili projelerini Schneider Electric’in Paris’teki üst yönetiminden oluşan bir jüriye sundu. 3 günlük etkinlik boyunca finalistler, Schneider Electric tesislerini ziyaret ederek uzmanlarla birlikte çalışma imkanı buldular ve kariyer geliştirme seminerlerine katıldılar.

5 yılda 30.000 öğrenci yenilikçi enerji çözümleriyle yarıştı

İlk kez 2011 yılında 8 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Çevreci Şehirler yarışmasına bu yıl 168 ülkeden katılım gerçekleşti. Son beş yılda toplam 30.000 katılımcıya erişen yarışmaya, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki öğrencilerden yoğun bir talep gözleniyor. Ayrıca, bu yıl yarışmaya ilk kez katılan Bhutan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin başarılı performansları dikkat çekerken, Hindistan ve Endonezya'daki katılımlarda ise ciddi artış görüldü.

Kazanan ekibe Schneider Electric’te çalışma fırsatı…

Çevreci Şehirler 2015 yarışmasının kazanan ekibine Schneider Electric tarafından çeşitli iş imkanları da sunulacak. Kazanan ekip, ayrıca Schneider Electric’in VIP konuğu olarak, çalışanlar ve üst yönetimle tanışarak birlikte tesisleri gezecekleri bir dünya turuna katılacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)