​IRENEC 2015 - Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı

28-30 Mayıs 20115

IRENEC 2015 – 5. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 28-30 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konferansa katılan yaklaşık 200 kişi arasında enerjinin etkin kullanımı ve % 100 yenilenebilir enerjiye geçiş için dünya çapında yapılan çalışmaları yürüten bilim insanları, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, sektörün önemli projelerini geliştiren firmaların yetkilileri, sivil toplum örgütleri, üniversite öğrencileri ve öğretmenler vardı. Konferansta üç gün boyunca yenilenebilir enerji konusu çeşitli yönleriyle ele alınarak tartışıldı.

Kanada Ontario Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma Laboratuvarı direktörü Prof. Dr. İbrahim Dinçer; Demirer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirer; Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yenilenebilir Enerjiler Enstitüsünden Prof. Dr. Eberhard Waffenschmidt; Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Araştırma ve Teknolojik Geliştirme başkanı Prof. Dr. Şener Oktik; İtalya Genova Üniversitesi IAWE Uluslar Arası Rüzgar Mühendisliği Birliği yönetim kurulu üyesi Prof. Giovanni Solari davetli konuşmacılar arasında yer aldı.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğruel ve ETKB Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta konferansın açılış oturumunda yer alan isimler arasındaydı.

Dünya Biyoenerji Derneği Başkanı Heinz Kopetz’in iklim değişikliğiyle mücadelede biyoenerjinin rolü üzerine konuşmasını yaptığı oturumda, EUROSOLAR Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Onursal Başkanı Preben Maegaard, mevcut enerji yönetimine karşı bir meydan okuma olarak %100 yenilenebilir enerjinin kazınımlarını paylaştı. Aynı oturumda Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği ve IRENEC Konferansı başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, enerjinin etkin kullanımı ve %100 yenilenebilir enerji üzerine konuştu.

Almanya Federal Çevre Ajansı yöneticisi Dr. Klaus Müschen ve uzman Mark Nowakowski, Almanya’nın 2050 yılında %100 yenilenebilir enerjiye geçişi için yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Yenilenebilir enerji sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Demirer Holding, Zorlu Enerji Grubu, Gama Enerji ve Tursen Enerji’den katılan yetkililer sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştılar.

Garanti Bankası’nın düzenlediği ve TurSEF’in katılımcı olduğu oturumda enerji projelerinin finansmanı konusu ele alındı. Konferansın ikinci gününde Şişecam’ın düzenlediği oturumda ise yenilenebilir enerji için yapılan araştırmalar katılımcılarla paylaşıldı.

IRENEC Konferansları, “%100 Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan ve Kendi Enerjisini Üreten, Ekolojik ve Demokratik Topluma Geçiş” ana temasıyla 2016 yılında da devam edecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)