​‘Yeşil Mağaza’ Yarışmasının Kazananı Sabancı Üniversitesi Oldu

Unilever ve WWF-Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Yeşil Mağaza’ yarışmasının kazananı, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ‘Mondo Verde’ ekibi oldu.

Proje kapsamında en sürdürülebilir mağazayı tasarlayan ve kuran, en yüksek ciroya ve karlılığa erişen ekip, projelerini Londra’da, Unilever Satıştan Sorumlu Dünya Başkanı Alex Von Behr ve Unilever Alışverişçi ve Müşteri İlişkileri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Julie Watsons’a sunma fırsatı buldu.

Dünyanın lider işverenlerinden Unilever’in WWF-Türkiye işbirliğiyle Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Yeşil Mağazalar’ yarışması sonuçlandı. En sürdürülebilir mağazayı tasarlamak ve kurmak, en yüksek ciroya ve karlılığa erişmek amacıyla yarışan 3 ekip arasından, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Mondo Verde ekibi ipi göğüsledi.

Ekip, 7.246 TL’lik satış cirosu ile 2.846 TL net kar elde etmeyi başardı.

Mağazadan elde edilen gelirin tamamı, ihtiyacı olan öğrencilere tahsis edilmek üzere üniversitenin burs fonuna aktarıldı. Kazanan ekip ayrıca, Unilever’de staj yapma imkânına da sahip oldu.

Öğrenciler, Londra’da Unilever yöneticileriyle bir araya geldi

Yaklaşık 6 aylık bir dönemin sonunda en sürdürülebilir mağazayı tasarlayan ve kuran, en yüksek ciroya ve karlılığa erişen ve en yaratıcı promosyonu yaparak şampiyon olan ‘Mondo Verde’ ekibi, projelerini sunmak üzere Londra’ya gitti. Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, Ulusal Zincir Mağazalar Müşteri Geliştirme Direktörü Alpaslan Üzmez, Ulusal Zincirler Müşteri Geliştirme Yöneticisi Aksel Konfino’nun rehberliğinde bir ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, burada Unilever’in global yöneticileriyle bir araya geldi. Unilever Satıştan Sorumlu Dünya Başkanı Alex Von Behr ve Unilever Alışverişçi ve Müşteri İlişkileri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Julie Watsons ile projenin detaylarını ve Türkiye’nin sürdürülebilirlik ajandasına katkı yapmanın yollarını konuştular. Öğrenciler kendi fikir ve uygulamalarından oluşan yeşil süreçlerle birlikte uyguladıkları atık sistemi, enerji ve doğal kaynakların verimli kullanımı, dijital ağlarda yapılan promosyonlar ve satış stratejileri gibi uygulamaları paylaştı. Öğrencilerin uyguladığı tüm süreçlerin, mikro ölçekte tekrar edilebilir bir satış modeli olarak değerlendirilmeye alınması planlanıyor.

Proje, 2016 yılında da devam edecek

‘Yeşil Mağaza (Green Store)’ Projesi’nde WWF-Türkiye rehberliğinde, tasarladıkları mağazanın nasıl sürdürülebilir olacağına karar veren öğrenciler, Unilever bilgi birikiminden yararlanmanın yanı sıra sürdürülebilir iş yapış biçimlerini, satış teşkilatını ve bütçe yönetimini deneyimleyerek öğreniyor.

Yeşil Mağaza Projesi, 2016 yılında da devam edecek.

 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)