​Kayalar Kimya Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülünün Sahibi Oldu

Kayalar Kimya, “Ulusal Çelik Yapı 2014” ödülünü kazanan Yönetim ve Ar-Ge Merkezi binası ile “2015 Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri” yarışmasında Awards of Merit Ödülü’nün de sahibi oldu. Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (ECCS) koordinasyonunda Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından düzenlenen 8. Çelik Köprüler Sempozyumu kapsamında gerçekleşen törende Kayalar Kimya, Avusturya, Danimarka, Almanya, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İsveç gibi ülkelerin yanında Türkiye’ye ödülü getirme başarısı gösterdi. Sanayi Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge Merkezi’nde sektörün en çok proje üreten şirketi olan Kayalar Kimya, bu başarısını yapı tasarımı ile de taçlandırmış oldu.

Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (ECCS) koordinasyonunda Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından sekizincisi düzenlenen Çelik Köprüler Sempozyumu kapsamında Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri Töreni düzenlendi. Çelik malzemenin ve teknolojisinin özellikleri ile mimari tasarımın genel amaçları açısından uyumluluğu, özgünlük düzeyi, mimari çözümlerin gerek taşıyıcı sistemin, gerekse diğer alt sistemleri ile uyumluluğu ve onları geliştirici niteliği dikkate alındığı yarışmaya 13 ülkeden çok sayıda proje katıldı. UMO Mimarlık Mühendislik imzasıyla Çelik Yapı Proje İmalat tarafından tamamlanan Kayalar Kimya Yönetim ve Ar-Ge Merkezi binası, “2015 Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri” yarışmasında Avusturya, Danimarka, Almanya, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İsveç’in yanı sıra Türkiye’den Awards of Merit Ödülü’nün sahibi oldu.

ARGE Birimi Marka Olma Yolunda

Türkiye’nin Sanayi Bakanlığı Onaylı sayılı AR-GE tesislerinden birine sahip Kayalar Kimya, bugün cirosunun yüzde 4’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. Ar-Ge Merkezi’ndeki, uzmanlık alanlarına göre çalışan farklı birimlerde, Ar-Ge anlamında sektörün en çok proje üreten şirketi olan Kayalar Kimya, aralarında 2013 yılında aldığı Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Sanayi Kategorisi’ndeki Birincilik Ödülü, 3. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’nda alınan Girişimcilik Kategorisi Birincilik Ödülü ve En Fazla Katılım Sağlayan Sanayici Ödülü gibi pek çok başarıya da Ar-Ge merkezindeki çalışmalar neticesinde ulaştı.

Sektörün İhracat lideri

Mobilya endüstrisine ürettiği ahşap boya ve verniklerinden, inşaat sektöründe su bazlı dekoratif boyalara ve bir çok sektöre hammadde dağıtımına kadar geniş bir ürün grubunun üretim ve pazarlamasını yapan Kayalar Kimya, ülke içindeki başarılarını ihracatta da sürdürüyor. Bünyesinde Düfa ve Genç markalarını barındıran ve son 7 yıldır Türkiye’nin ihracat yıldızı seçilen Kayalar Kimya 24 milyon dolarlık ihracat rakamıyla Rusya, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)