​Enerya Güvenli Doğal Gaz Kullanımı İçin Uyarıyor

Türkiye enerji sektöründe en önemli oyunculardan olan Enerya, yaklaşan kış sezonu öncesinde güvenli doğal gaz kullanım için uyarılarda bulundu. Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Her yıl artan abone sayısıyla büyüme grafiğini sürdüren doğal gaz sektöründe, dağıtım piyasasının önümüzdeki kış sezonu için hazır olduğunu belirten Uzun: “Doğal gaz dağıtım sektörü açısından baktığımızda abonelerimizin memnuniyetine odaklı kaliteli hizmet anlayışının devam ettirilmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.


Abonelerimizin kesintisiz ve güvenli şekilde doğal gaz kullanmalarının geçen senelerde olduğu gibi bu sene de sağlanması için ilgili kuruluşlarla koordineli olarak çalışıyoruz ve herhangi bir arz sorunu yaşanmasını beklemiyoruz.” dedi.

Doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Uzun sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikli olarak kullanılan yakıcı cihazların yıllık temizlikleri ve yıllık bakımları yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. Ayrıca havalandırma menfezi kesinlikle kapatılmamalı, yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalışmalıdır. Havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keseceğinden karbon monoksit zehirlenmesine sebep olabilmekte ve aynı zamanda doğal gaz tüketimini de artırmaktadır. Doğal gaz kullanıcıları ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarını değiştirilmeli, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda asla uyumamalıdır. Ortamdan gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerini açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “187 Doğal Gaz Acil Hattı”nı aramaları gerekmektedir. Doğal gaz kurallara uygun olarak kullanıldığında en temiz ve güvenli enerji kaynağıdır.”

Enerya, abonelere temiz, akıllı ve kolay enerji olan doğal gazın güvenli ve verimli kullanımı konusunda bilgilendirilme çalışmalarına devam ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)