AKG Gazbeton Sponsorluğunda Tasarımcılar Ödüllendirildi

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Tongurlar Köyü’nde hayata geçirdiği “Köyünü Yaşat” projesinin ana sponsorluğunu üstlendi.

Proje; bir köyü sanat ve mimarlık öğrencileri ile yeniden ele alarak köy yaşamı için yeni bir model oluşturmayı, mimari koruma yöntemleri kadar köyün gelişimine katkıda bulunacak aktörleri bir araya getirmeyi, sanatçıların da bu konuda düşüncelerini ve işlerini ortaya koyması hedefiyle, köydeki yapıların yenilenmesinde AKG Gazbeton ürünleri kullanılmasıyla gerçekleştirildi.

Yeni bir kırsal kalkınma modelinin uygulanabileceğini gösterme amacıyla Tongurlar Köyü’nde başlatılan projeye katılan öğrenciler farklı uygulamaları hayata geçirme şansı buldu. Köylerde kerpiç yapılar yerine gazbetonun bir yapı malzemesi olarak her tür projede kolaylıkla uygulanabilen yapısıyla mimarlık öğrencileri, dönüşümde köy sakinlerine örnek teşkil edecek yapılar oluşturdular.

AKG Gazbeton’un Kurumsal Sosyal Sorumluluk bakış açısı ile şekillenen ve Mimarlık Öğrencileri’nin emek ve katkıları ile gerçekleşen projede AKG Gazbeton ürünleri kullanılarak Bisiklet Kulübü de inşa edildi. Bisiklet Kulübü için özgün gazbeton yüzeyin tasarlanması için Yüzey Tasarım Yarışması düzenlenerek, yarışmaya katılan genç yaratıcıların tasarımları; Yrd. Doç. Ümit Arpacıoğlu, Arş. Gör. Faruk Büyükyoran, Arş. Gör. Onur Savaşkan AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu ve AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür yardımcısı Sırrı Güvenç’in yer aldığı jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Yarışmanın birincisi “Kelebek Figürlü” çalışmasıyla N. Betül Atalay olurken; ikinci “Bisiklet Süren Figür Rölyefi” ile Ece Gökçen Köse; üçüncü ise “Bisiklet Figürü” ile Hulusi Şahbaz oldu.

26 Ekim 2015 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından düzenlenen Kırsal Sürdürülebilirlik, “Köyünü Yaşat” Konferans ve Sergisi kapsamında yapılan törenle, AKG Gazbeton Yüzey Tasarım Yarışması’nda verilen ödüller de sahiplerini buldu.

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu törende yaptığı konuşmada, Köyünü Yaşat projesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Ekonomik gelişimle birlikte kırsal kesimde de değişim, dönüşüm yaşanıyor. Ancak kırsal kesimde son teknolojiyi kullanarak modern yaşam alanları kurarken yerel dokuyu bozmayacak planlı bir değişim modeline ihtiyaç var. Bu noktada Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin başlattığı proje büyük önem taşıyor. Kurumsal Sorumluluğu kuvvetli firmalardan biri olan AKG Gazbeton olarak çevreye ve insana saygılı ürünlerimizle, Kurumsal Sürdürülebilirlik ilkelerimizle, dönüşümün sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılmasına destek oluyoruz. Modern dünyanın duvar örgü malzemesi gazbeton ile inşa edilen binalar sağlıklı dönüşüm için temel oluşturuyor. Amacımız kırsal kesimde özgün değerleri koruyan bir değişim sürecinin yaşanması. Tongurlar Köyü’nde gençler gazbetonla inşa edilen modern, güvenli, ekonomik, konforlu yapılaşma için iyi bir örnek oluşturdular. Gençlerin özverili çalışmalarıyla, Yüzey Tasarım Yarışması’na katılanların yaratıcı tasarımları bizleri gururlandırdı. Bu vesileyle hem gençlere hem de projeyi hayata geçirenlere bir kez daha teşekkür ediyor, bu yönde yapılan çalışmalara kurumsal katkılarımızın devam edeceğinin de altını çizmek istiyorum .”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)