Asansörler Şimdi “Akıl” Küpü…

Günümüzde binalar, ileri teknolojinin sağladığı üstün konforla tanışıyor. Elbette binalarda, katlar arasında yolculuk yapmamıza yardımcı olan asansörler de gelişen teknolojinin olanaklarından fazlasıyla yararlanıyor. Teknolojiyi tasarımlarında kullanarak asansörlere “akıl” katan kuruluşların başında ise KONE geliyor. 1910 yılında Finlandiya'da kurulan ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de asansör pazarının zirvesinde yer alan KONE, akıllı asansör çözümleriyle değişen ihtiyaçlara ve beklentilere cevap veriyor. Asansör sektörünün lider ismi, geliştirdiği akıllı destinasyon sistemi ile de asansör kapısında bekleyerek geçen dakikalara çözüm getiriyor.


Beklemeye son veren akıllı destinasyon sistemi…

KONE Polaris™ destinasyon kontrol sistemi, asansörde üstün trafik kontrol performansı sunuyor. Açık ve anlaşılır yönlendirme ve akıllı yolcu gruplandırma özellikleriyle yüksek konfor ve kolaylık sağlıyor. Böylece bekleme sürelerini kısaltarak asansörlerin kapısında oluşan kuyruklara son veriyor. KONE, destinasyon kontrol sistemleri, bir yandan asansör kapasitesi ve performansını geliştirirken diğer yandan binalardaki konforu da büyük oranda artırıyor. Kullanıcıların en uygun asansöre yönlendirilmesi, kabinlerin kalabalıklaşmasını önlüyor, seyahat sürelerini kısaltıyor ve asansörün gereksiz yere birçok katta durmasının önüne geçiyor. Geleneksel asansör kontrol sistemleri yalnızca istenen seyahat yönünü dikkate alırken, KONE Polatis™ destinasyon kontrol sistemi, bekleyen yolcuların sayısının yanı sıra, gidilecek olan katları da göz önünde bulunduruyor. Sistem, gelişmiş güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Asansör sistemi binanın erişim kontrol sistemine entegre edilebiliyor. Böylece, asansörlerin yetkisiz kullanımı önlenmiş ve bina sakinlerinin huzuru temin edilmiş oluyor. Destinasyon kontrol sistemi, KONE Access™ çözümü ile birlikte kullanıldığında, kullanıcıya özel kapı kapanma süreleri, yolcuların ev katlarına otomatik asansör çağrısı olanağı ve sesli yönlendirme gibi ilave seçenekler de sunulabiliyor.

Kişiye özel erişim hakkı ile yüksek güvenlik…

KONE, Access™ çözümü ile de bir yandan kesintisiz insan geçişi temin ederken diğer yandan azami güvenlik sağlayan; asansörler, bina kapıları ve turnikelere sorunsuz entegre edilebilen bir erişim kontrol sistemi sunuyor. Bina sakinleri asansör çağırmadan önce erişim kartlarını destinasyon kontrol paneline entegre bir kart okuyucuya okutuyor. Bu sayede erişim hakkı yalnızca kendilerine verilen kata güvenle ulaşıyor. Bu sistemle ayrıca hem erişim yönetimi hem de asansör çağrısı için entegre turnikeler de kullanılabiliyor. KONE Access™ çözümünde; bölge, zaman, tarih veya kişiye göre erişim profilleri de oluşturulabiliyor. Bireysel erişim haklarına göre kapı, turnike ve asansör erişimini kontrol etmek mümkün oluyor. İzin verilen katlar, ana kat, erişilebilirlik özellikleri ve öncelikli asansör çağrıları da dahil, kullanıcı grubu veya bireyler için özel asansör çağırma özellikleri belirlenebiliyor. Gelişmiş konfor ve bina güvenliği için ziyaretçi erişimi de kolayca yönetilebiliyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)