​Form, Uluslararası Toprak Kaynaklı Isı Pompası Derneği Üyeliği Yenilendi

Form Şirketler Grubu’nun, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Uluslararası Toprak Kaynaklı Isı Pompası Derneği (IGSHPA) üyeliği yenilendi.

Amerika’da Toprak Kaynaklı Isı Pompası uygulaması yapmak isteyen firmalardan istenen sertifika, projelere girebilmek için yeterlilik belgesi işlevi görüyor.

Sertifikanın geçerliliğini koruyabilmesi için üyeliğin her üç senede bir yenilenmesi gerekiyor. Üyeliğin yenilenebilmesi için ise firmaların yaptıkları uygulamalara ait iş bitirme belgeleri, bu konuyla ilgili katıldıkları eğitim seminerleri, atölye çalışmaları gibi aktiviteler puanlama yapılarak değerlendiriliyor.


“Acredited Installer “ sertifikasını alabilmek için, Form Endüstri Ürünleri Tic. A.Ş. adına Amerika’da IGSHPA’nın öngördüğü kurslara katılan Dr. Osman Pezükoğlu, merkezi Oklahoma Devlet Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan IGSHPA’nın düzenlediği sınavları başarıyla verdi.

Bu sertifika, 2015 yılı itibarıyla, Türkiye’de yalnızca FORM’un grup şirketlerinden Form Endüstri Ürünleri Tic. A.Ş ‘de bulunuyor. Form, toprak kaynaklı ısı pompası uygulaması alanında Türkiye ve yurt dışındaki gelişmeleri takip ederek bilgi ve tecrübesini sürekli güncel tutuyor.

Form Şirketler Grubu, Türkiye’de toprak kaynaklı ısı pompaları açısından en zengin ve güçlü referanslara sahip olup, 20 yılı aşkın süredir yatay ve dikey borulama uygulamasıyla çok sayıda toprak kaynaklı ısı pompası projesini hayata geçirdi. Bu projelerden bazıları; Meydan AVM, İller Bankası Ataşehir, HABOM, Çanakkale Gallipoli Otel, Düzce Villa, Çelebi Villa Bebek İstanbul, Ömer Dinçkök Villa Tarabya, Nazire Dedeman Villa Çanakkale vb.

Bu uygulamalar içerisinde Düzce-Villa projesi 150kW’lık kapasitesi ile tüm Türkiye’de yatay “slinky” uygulama alanında bir ilktir. Yine Meydan AVM toprak kaynaklı ısı pompası uygulaması da toplamda 18.300 metre dikey sondaj uygulaması ile Türkiye’de bu konuda yapılmış en büyük ve uygulandığı tarih itibari ile de Avrupa’nın 5. Büyük projesidir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)