İnovasyon Ödül Töreni

Fransa Merkezli Tarkett, 4-5 Aralık 2015 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında büyük şirketler kategorisinde verilen International IMP³rove Award ödülüne layık görüldü. Etkinlik kapsamında, Tarkett Türkiye Genel Müdürü Cumhur Dinçer, “Şirketlerin Inovasyon Kapasitelerinin Geliştirilmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

International IMP³rove Award ödülünü Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş’ın elinden alan Cumhur Dinçer, bu ödülün tesadüf olmadığını, Tarkett’in kapalı ve sürdürülebilir bir üretim modelini benimsediğini ve bu modeli inovasyon yatırımları ile uzun yıllardır başarı ile desteklediği için ödüle layık görüldüğünü belirtti.


Başta Avrupa olmak üzere, dünya genelinde toplam 100 ülkede faaliyet gösteren, 34 üretim merkezi, 25 Ar-Ge merkezi, 12.000’in üzerinde çalışanı ve 2.4 milyar $ üzerinde cirosu ile Tarkett, zemin sistemleri alanında dünya lideri konumunda bulunuyor.

Kapalı Üretim Modelini Destekliyor

Tüm zemin malzemeleri %100 oranında geri dönüştürülebilen Tarkett, sürdürülebilir kapalı üretim modelini benimseyerek ekolojik dengeyi korumak adına, üç yıl içinde su kullanımını %13, atık madde miktarını ise %22 oranında azaltmayı taahhüt etmiş bulunuyor ve ürünlerinden geri dönüştürülmüş madde içeriğini arttırmak adına atık malzeme toplama merkezleri kuruyor.

Ftalat İçermiyor

Tarkett, insan sağlığı ve çevreyi tehdit ettiği düşünülen ftalat maddesini ürün içeriğinden tamamen çıkarmış durumda. Üretimin hiçbir aşamasında ftalata yer vermeyen Tarkett aynı zamanda PVC zemin malzemesi üreticilerini bu konuda özendirmeyi hedefliyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)