​Form, Amasya Park AVM İklimlendirilmesine İmzasını Attı

FORM Şirketler Grubu, yeni nesil alışveriş merkezlerinin Türkiye’deki en başarılı örneklerinden biri olan Amasya’nın ilk AVM’sinin iklimlendirmesini yaptı.

14 bin metrekare üzerine kurulan 50’ye yakın ünlü markanın hizmet vereceği, AVM 58 bağımsız bölümden oluşuyor.


Çevre Dostu Çözümler Kullanıldı

AVM içerisinde taze hava ihtiyacı için toplam soğutma kapasitesi 190 kW olan 3 adet Lennox Isı geri kazanımlı Baltic Serisi paket klima kullanıldı. Lennox BALTIC™ serisi paket klimalar, yüksek enerji verimliliği ve düşük işletme maliyeti sayesinde hızlı geri dönüşüm sağlıyor, kurulum süresi ve bakım maliyetlerini düşürüyor.

AVM içerisinde ise mağazalar ve ortak alanların iklimlendirilmesinde toplam Soğutma kapasitesi 1,500 kW olan 150 adet Climate Master su kaynaklı ısı pompası kullanılıyor. Climate Master Su Kaynaklı Isı Pompaları hem soğutma hem ısıtma ihtiyacını bağımsız olarak aynı anda 2 borulu sistem ile sağlar. Yüksek verimli yeşil bina konseptine uygun tasarımı sayesinde LEED sertifikası için puan kazandırır.

Projede, toplam Soğutma kapasitesi 1,500 kW olan REF-C-075 model 2 adet Decsa Kapalı Tip Soğutma Kulesi kullanılıyor. DECSA Kapalı Tip Soğutma Kulesi modellerinde işletme anında yüksek enerji tasarrufu sağlayabilen kuru soğutma

( free-cooling ) teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan kapasitenin tamamı kuru soğutma çalışma moduyla sağlanabiliyor.

DECSA Kapalı Tip Soğutma Kuleleri’nde tüm gövde ve havuz Z-725 kalite daldırma galvaniz çeliktir ve diğer materyallere göre daha yüksek korozyon direnci sağlar. Z-725 kalite daldırma galvaniz çelik dış yüzeyde kaplama kullanma ihtiyacını yok etmektedir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)