Özyeğin Üniversitesi Harvard Tasarım Okulu Dekanı Mohsen Mostafavi’ yi Ağırladı

Özyeğin Üniversitesi İstanbul Tasarım Enstitüsü (ÖzÜ / İID), Harvard Üniversitesi Graduate School of Design Dekanı Prof. Mohsen Mostafavi’ yi düzenlenen yuvarlak masa toplantısı ile ağırladı.

Dekan Mohsen Mostafavi, Harvard Dekanı olmadan önce Cornell Üniversitesi Mimarlık, Sanat ve Planlama Okulu’ nda ve Londra’ daki önemli mimarlık okulu Architectural Association (AA)’ da Dekan olarak görev yaptı. Architectural Association Mimarlık mezunu olan Dekan Mostafavi, Harvard Graduate School of Design’ ın yanı sıra, University of Pennsylvania, University of Cambridge ve Frankfurt Academy of Fine Arts da dersler veriyor.

Pek çok mimarlık ödülünün jürisinde yürütme kurullarında görev alan Dekan Mostafavi’ nin çok önemli mimarlık dergilerinde yayımlan mimari tasarım çalışmaları bulunuyor. Dekan Mostafavi ayrıca, çok sayıda kitabın yazarlığını yapmış ve kitapları ile ödüller kazanmıştır.

Kentsel Tasarım ve Kentleşme Konusu Uluslararası Düzeyde Masaya Yatırıldı

İstanbul’ daki mimarlık fakültesi dekanları, tanınmış mimarlar, mimarlık ve tasarım medyasının temsilcileri, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin davet edildiği yuvarlak masa toplantısının moderatörlüğünü, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Suha Özkan yaptı.

Dekan Mostafavi’ nin ana konuşmacı olduğu “Kentsel Tasarım ve Kentleşme” konulu yuvarlak masa toplantısı, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yaptığı açılış konuşmaları ile başladı.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu ise konuşmasında, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Tasarım Enstitüsü’ (OzU/ İID) hakkında bilgi verdi. İstanbul Tasarım Enstitüsü’ (OzU/ İID)’ nün fakülte lisansüstü programları, sektörel eğitimler, araştırma ve geliştirme konusunda, kamu kurumları, yerel yönetimler, sanayi, STK ve KOBİ lerle işbirliği yapmak üzere oluşturulan bir platform olduğunu anlatan Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, Enstitü’nün aynı zamanda etkinliğin yapıldığı Bomonti-Ada’ da bulunan Atölye İstanbul’ un da stratejik ortağı olduğunu belirtti.

Toplantı, dünyanın çeşitli bölgelerinden kentlerin özellikleri, sorunları, ABD’ deki kentsel tasarım eğitimi konularını içeren bir sunumla devam etti. Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan Tasarım Vakfı’nı, Mimar Gökhan Avcıoğlu ise GADEV’ i anlattı. Teğet Mimarlık’ tan Mimar Mehmet Kütükçüoğlu konuşmasında, sürdürmekte olduğu geniş kapsamlı projeler ve Venedik Bienali çalışmalarını ele aldı. Mimar Bülent Güngör ise ÇEKÜL Vakfı’ nın yaptığı çalışmaları tanıttı.

Toplantı kapsamında Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, katılım, paylaşım ve yapılan çalışmaların daha geniş kitlelere duyurulmasının önemini vurguladı.

Dekan Mostafavi ve Prof. Dr. Suha Özkan’ ın gündeme getirilen konular hakkında yorumları ve önerileri ile tamamlanan toplantı sonrasında, katılımcı akademisyenler, mimarlar, öğrenciler ve medya temsilcileri gündemdeki konular hakkında gruplar halinde görüşmeler yaptı ve Özyeğin Üniversitesi İstanbul Tasarım Enstitüsü (OzU / İID) ve Atölye İstanbul hakkında bilgi aldı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)