​Renda Helin Design & Interiors Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri

2015-2016 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında, geçtiğimiz Eylül ayında “Kamu Hizmet Yapısı İç Mekan Tasarımı” ve “Kamu Hizmet Yapısı Geliştirme Projesi” kategorilerinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyisi seçilen Renda Helin Design & Interiors, Aralık ayında gerçekleştirilen uluslararası elemelerde “Dünyanın En iyisi Ödülü’ne” layık görüldü.

Asya Pasifik, Afrika, Amerika, İngiltere ve Orta Doğu bölge birincilerini geride bırakarak “Kamu Hizmet Yapısı Geliştirme Projesi” kategorisinde “Konforist Edu Suites Kız Öğrenci Yurdu” projesi ile ödüle layık görülen firma kurucusu Renda Helin Çilalioğlu Çizer aynı zamanda, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında ödül alan en genç bayan olarak ikinci bir başarının sahibi olmanın mutlu gururunu yaşadı.

Avrupa Yurt Yönetimleri A.Ş. tarafından yatırımı yapılan Konforist Edu Suites Kız Yurdu İstanbul Eyüp’te yer alıyor. Öğrencilerin kendi özel alanlarına sahip olabilecekleri ve aynı zamanda sosyalleşebilecekleri bir mekan kurgusu üzerinden yola çıktıklarını ifade eden Renda Helin Çilalioğlu Çizer, her bir mekanın, kendi içerisinde özgün olacak şekilde, enerjik detaylarla, pozitif renklerle ve mesajlarla donatıldığını, böylelikle öğrencilerin mekanlarla olan iletişiminin ve bağının güçlendiğini vurguluyor. Proje aynı zamanda, cephe tasarımında kullanılan, ana fonksiyonunun yanı sıra ikinci bir perde görevi görerek odalardaki mahremiyeti sağlayan, renkli güneş kırıcıların yarattığı interaktif tasarım algısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra Domus Academy Milano’da master eğitimini tamamlayan Renda Helin Çilalioğlu Çizer birçok tanınmış firmada çalışmış ve danışmanlık yapmıştır. 2012 yılında Renda Helin Design & Interiors adı altında kendi firmasını kurmuş olup, yurt projelerinde birçok ödüle layık görülmüştür.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)