Otis, Asansörler Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Günümüzde enerji kullanımı azaltılarak performansı artırılan yenilikçi asansörlerle binalarda hızlı ve emniyetli ulaşım sağlanırken, yüzde 75’i bulan oranlarda da enerji tasarrufu elde edilebiliyor. Hatta bazı yeni nesil asansörler saç kurutma makinesinden daha az enerji harcıyor.

Enerji tasarrufu konusunda ilklere imza attıkları yenilikçi asansörlerle, her türlü yapının ihtiyacını karşılayan çevre dostu çözümler sunduklarını belirten Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, ‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “En son teknolojileri kullanarak sunduğumuz asansör ünitelerimizle, yüzde 75’i bulan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

Elektrik kesintisinde bile 100 kez kullanılan asansör

Otis’in, yeni nesil asansörlerin en verimli örneklerinden biri olarak sunduğu ‘Gen2 Switch’in, geleneksel asansörlerden yüzde 75 daha verimli olduğunu vurgulayan Özgür Aren, “Elektrik kesildiğinde dahi 100 defa daha çalışma kapasitesine sahip olan ‘Gen2 Switch’ asansörler, yüksek enerji sarfiyatı ve asansörde kalma korkusunu geride bırakıyor. Yolculuğunuza güvenle devam etmenizi sağlayan yeni nesil asansörümüz, saç kurutma makinesinden daha az enerji harcıyor. ‘Gen2 Switch’ asansörlerde bulunan ReGen tahrik sistemi, tam yüklü kabinin aşağı, hafif yüklü kabinin yukarı doğru hareketi esnasında açığa çıkan elektriği şebekeye geri kazandırıyor. Böylece enerji tasarrufu yüzde 75’e ulaşıyor” diye konuştu.

Enerji verimli ünitelerimizle her türlü yapının ihtiyacını karşılıyoruz

Otis Türkiye’nin, apartmanlardan gökdelenlere, alışveriş merkezlerinden metro istasyonlarına, havaalanlarından hastane, otel ve kamu binalarına kadar geniş bir yapı grubunun, asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol ihtiyacını, ‘enerji verimli’ üniteleri ile karşıladığını belirten Özgür Aren, “Otis Türkiye olarak hem üretim süreçlerimizde hem de şube ve ofislerimizde sürdürülebilir çalışma prensibini benimsiyoruz. Ünitelerimizin montaj ve servis hizmetleri de dahil olmak üzere enerji verimli çalışmalarımızla sektöre öncülük ediyoruz. Bugün enerji kullanımını azaltıp performansını artırdığımız ürünlerimizle, her türlü yapının ihtiyacını karşılayarak geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)