2023 Banyo Trendleri

ORKA BANYO KREATİF DİREKTÖRÜ SEZGİN AKSU

Bugünün trendleri ve tasarımları geçmişten ilham alıyor; yaratıcılık önceden var olan işlerin yeniden yorumlanmasıyla oluyor. İç tasarım, en popüler trendleri, “en taze” uyaranları sıcaklıkla karşılayabiliyor ancak ortak duygular ve baskın ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden işlenmesi gerekiyor.

2023 Banyo Trendleri

Banyo tasarımında geçmişten bu yana birçok şey değişti, artık banyolar bildiğimiz eski banyolar gibi değil. Ancak geçmişin bugün kadar önemli olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bugünün trendleri ve tasarımları geçmişten ilham alıyor; yaratıcılık önceden var olan işlerin yeniden yorumlanmasıyla oluyor. İç tasarım, en popüler trendleri, “en taze” uyaranları sıcaklıkla karşılayabiliyor ancak ortak duygular ve baskın ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden işlenmesi gerekiyor. Sadece “hizmet” verme anlayışından uzaklaşarak rahat ve pratik olan modern banyo, günümüzde işlevini esenlik ve rahatlama ile genişleterek samimi bir alan olarak bize sunuyor. İnsanın kendine zaman ayırdığı, kişisel bakımını yaptığı, stresten uzak bir yer olarak konumluyor.


2023 BANYO MOBİLYASI TRENDLERİ ARASINDA ORGANİK VE EKO SÜRDÜRÜLEBİLİR, YANİ BİZİ DOĞAYA YAKLAŞTIRAN, ESENLİK VE HAFİFLİK HİSSİ VEREN MALZEMELERİN TERCİHİNE DİKKAT ÇEKİYORDU.


KARIŞTIR VE EŞLEŞTİR BANYOSU / MİX-MATCH

Tek renkli banyolar artık çok ilgi görmüyor bu yüzden de direnç gösteriyor. 2023’ün önde gelen trendi, kompozisyonun dinamizminden bahsediyor. Renkler, şekiller ve hacimlerle oynamak, farklı stil ve boyutlarda karoları ve zeminleri birleştirmek, şaşırtmak için uyumu gözden kaçırmadan mekanları yeniden düşünmek gibi… Duşa kabinlerin ve walk-in modellerinin (gerçek ev içi sağlıklı yaşam alanları) hazır giyim rahatlığının yanı sıra ısıtmak için gereken tanıdık dokunuşu aşılayan amarcord versiyonundaki küvetlerle geçmişe dönüş de var. Yüksek teknolojili ayrıntılar, entegre küvetli lavabo tezgahları ve en yeni nesil malzemelerden parlak yüzeyler ile çok minimal görünümler.

AHŞAP VE ORGANİK MALZEMELER

2023 banyo mobilyası trendleri arasında organik ve eko-sürdürülebilir, yani bizi doğaya yaklaştıran, esenlik ve hafiflik hissi veren malzemelerin tercihine dikkat çekiyoruz. Banyolarda kullanılan ahşap, sağlıklı yaşam merkezlerinin hoş görüntülerini ve düşündüren oryantal atmosferleri geri getiren bir “sauna etkisi” yaratıyor. Banyolarda ahşabın kullanılmasıyla birlikte, başka bir banyo mobilyası trendine ulaşıyoruz; 2022’de güçlü bir şekilde büyüyen ve 2023’te daha da ileri boyuta taşınacak Japandi stilini göreceğiz.

JAPON MİNİMALİZMİ

Japandi stili, Japonya ve İskandinavya’nın stilistik etkilerini birleştirir. İki “akımı” birleştiren şey, günlük hayatı basitleştiren ve mekanları daha rahat ve kullanışlı hale getiren işlevsel çözümlere olan sevgidir. Banyolarda Japandi tarzı, zarafet, sadelik ve sıcaklığı bir araya getiriyor; keten, jüt, bambu, hasır gibi ahşap ve sıcak kumaşlarla ısıtılan minimalizm görünüm sunuyor. Japon tarzı / Japandi banyoyu minimal mobilya ve armatürlerle tamamlamak için zemin seviyesinde duş tekneleri, asılı mobilyalar ve entegre küvetli lavabolar kullanılıyor.

2023 Banyo Trendleri

TREND RENKLER 2023

2023 banyo renk paleti, toprakla bağlantılı açık tonlar ve nüanslar içeriyor. Kum, koyu sarı, bej ve kahverengi tonları, terakota, turuncu tonları ve aynı zamanda özellikle sıcak tonlarda zamansız beyaz renkleri ön plana çıkacak. Özellikle aksesuarlar ve banyo havluları için pastel tonlar da hakim olacak. Doğu esintili kısımda ise kırmızının tonları, yeşil, turkuaz ve lacivertin canlı yüzü ön plana çıkacak.

BANYOLARDA FAYANS KULLANIMI EVET VEYA HAYIR?

2023 yılında fayanssız banyonun hayata geçtiğini göreceğiz. Bu trend, aslında banyoda dahil olmak üzere evdeki tüm odalar arasında görsel ve üslupsal süreklilik arama ihtiyacından kaynaklanıyor. Su bazlı emayeler, su bazlı boyalar ve yoğuşma önleyici emayeler, neme dayanıklı ve temizlenmesi kolay mala bazlı çimentolar veya duvar kağıdı gibi banyoya özel boyalarla duvarları etkili bir şekilde koruyabiliriz.


KİŞİYE ÖZEL MOBİLYA ÇÖZÜMÜ, BİRKAÇ YILDIR YERLEŞMİŞ BIR TREND OLDU. BUGÜN KİŞİLER STANDART BANYO KOMPOZİSYONLARININ YANI SIRA KENDİ İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA RENKLENDİRMEK VE ZENGİNLEŞTİRMEK İSTİYOR.


DUVAR KAĞIDI: GELENEKSEL OLMAYAN BANYO

Banyo duvar kağıdı, belirli bir desenin veya grafik temanın üretkenliği ile yeni nesil malzemelerin işlevselliğini birleştiren dekoratif bir duvar oluşturmak isteyenler için mükemmel bir çözüm olacak.

2023 Banyo Trendleri

KİŞİSELLEŞTİRME

Kişiye özel mobilya çözümü, birkaç yıldır yerleşmiş bir trend oldu. Bugün kişiler standartlaştırılmış banyo kompozisyonlarının yanı sıra kendi istekleri doğrultusunda renklendirmek, ilave ürünler seçerek zenginleştirmek istiyor. Kişiye özel banyo, mobilyadan banyo detay ve aksesuardan geçen tüm unsurlar, ortamın yapısal özelliklerine ve banyoyu deneyimlemek zorunda kalacakların özel ihtiyaçlarına göre seçiliyor.

HER ZEVKE UYGUN BİTKİLER

Banyodaki bitkiler kesinlikle 2023 için bir yenilik değil. Nemli ortamlara kazandırdıkları faydalı özellikleri ve renk yönünden ortama canlılık kazandırabilmeleri ile bitkiler her zaman iç mekan kullanımında tercih ediliyor. Ancak 2023’te trendi belirleyecek olan doğadan ilham alan tasarımlar olacak. Biophilia yani ev içinde yaşanacak doğa sevgisi, ev bitkilerinin bulunduğu banyoyu da etkiliyor. Orman tarzı, bu 2023 banyo trendinin tartışmasız kahramanı olacak. Duvar kağıtları ve fayanslar gibi dekorasyonlar, büyük yeşil yapraklar ve düşündürücü renklerle tropikal ağaçlar ve ormanlar gibi çağrışım yapan görüntüleri eve getirecek. Bu özel çözüm, yer sıkıntısı nedeniyle banyoya bitki ekleyemeyenlerin ihtiyaçlarını da karşılayacak ve yine de ormanın güzelliklerini evde bulundurmadan hayranlıkla izleme imkanı sunacak. Öte yandan trendlerin ötesinde belki de en önemlisi şudur: kalite.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)