2024 Yılının Renkleri Belli Oldu

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
2024 yılı, her biri yaşam alanlarımızı etkileyecek tonlara ilişkin benzersiz bir bakış açısı sunan, ünlü boya üreticilerinden ilgi çekici bir dizi Yılın Rengi seçimini beraberinde getiriyor. Önümüzdeki yılın ruh halini ve özlemlerini yakalamaya çalışan renk uzmanları, yumuşak ve sakinleştirici tonlara yönelerek, telaşlı ve çalkantılı geçen yıla karşı bir dinginlik hissi getirmeyi umuyor. Pantone'nin 2023'te bir önceki Yılın Rengi olarak seçtiği cesur renge karşı Benjamin Moore yumuşak doygun ve nüanslı bir tonu benimsiyor, AkzoNobel sakinlik ve istikrarı vurguluyor, Sherwin Williams farkındalığa ilham vermeyi amaçlıyor, Graham & Brown sıcaklık ve sükuneti teşvik ediyor ve C2 Paint tazelik ve sürdürülebilirliğe odaklanıyor.

Benjamin Moore: Blue Nova 825

Benjamin Moore: Blue Nova 825

Benjamin Moore, Renk Trendleri 2024 paletinin bir parçası olarak, Blue Nova 825 başlıklı yumuşak doygun ve nüanslı mavi tonunu Yılın Rengi olarak seçti. Mavi ve menekşeyi dengeleyen orta tonlu bir renk olan bu renk, farklı ışıklar altında ince varyasyonlar yaratıyor ve mekana biraz entrika ve cazibe katarken sakinlik ve rahatlık hissini de koruyor. Renk, soğuk ana rengi sıcak alt tonlarla dengeleyen bir ton ikiliğine sahiptir. Benjamin Moore, Renk Trendleri 2024 Paleti'nde mavinin bu tonunu, seyahatler ve rutinin ötesine geçen anlarda deneyimlenen tonlardan ilham alan renklerle birleştiriyor.

AkzoNobel: “Sweet Embrace”

AkzoNobel: “Sweet Embrace”

AkzoNobel'in Global Aesthetic Center'ı, günümüzün hızla değişen koşullarına yanıt olarak, sakinliği ve istikrarı temsil edecek bir renk seçti; insanları duraklamaya ve rahatlatıcı cennetlerini yaratmaya teşvik edecek bir renk tonu. "Sweet Embrace" adını taşıyan bu narin renk, yumuşak tüylerden ve ince akşam bulutlarından ilham alıyor. Değişen ışığa uyum sağlayarak mekanlara sıcaklık ve "sabitlik, sükunet ve samimiyet duygusu" aşılıyor. Tamamlayıcı paletleri, yaşam ve çalışma ortamlarımızda aidiyet duygusunu ve kişilik dokunuşunu teşvik etmek için yaratılmıştır.

Sherwin Williams: Upward SW 6239

Sherwin Williams: Upward SW 6239

"Bir parça umut ışığı" sunmayı amaçlayan Sherwin Williams, 2024 Yılın Rengi için Upward'ı seçti. "Esintili mutluluk veren mavi" yavaşlamak, temiz hava almak ve zihnin berraklaşmasına izin vermek için bir davetiye olmayı umuyor. Mavinin açık tonu ve deniz mavisi tonları, mekanları "pozitif enerji, yaratıcı düşünme ve tam bir memnuniyet" için teşvik edici hale getiriyor.

Graham & Brown: VIRIDIS

Graham & Brown: VIRIDIS

Graham & Brown, Yılın Rengi olarak, sıcak ve davetkâr bir ortamı teşvik etmek ve içeri giren herkes için huzurlu bir ortam sağlamak için özenle seçilmiş sessiz bir yeşil tonu olan Viridis'i seçti. Viridis, çevremizi saran yemyeşil manzaraları kapsıyor ve özellikle eğlence ve giriş alanları gibi dış mekan ile iç mekan arasında köprü kuran alanlar için ideal.

C2 Paint Color of the Year 2024: C2 Thermal #752

C2 Paint, 2024 Yılının Rengi, canlandırıcı bir açık mavi tonu olan C2 Thermal #752'yi tanıttı. Bu renk, aynı anda hem enerji veren hem de çevresini rahatlatan bir tazelik ve uyumluluk hissi yaratmayı amaçlıyor. Sakinleştirici alt tonları huzur hissi verirken, daha iyimser bir geleceği kucaklamamız için bize ilham vermeyi umuyor. Hava ve su unsurlarını yansıtan bu renk, doğayla olan bağımızın ve sürdürülebilirliğin günlük hayatımızdaki hayati rolünün bir sembolü olarak hizmet ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)