Dünyanın En Sürdürülebilir Hastanelerinden Birisi

Eskenazi Sağlık Kampüsü

Eskenazi Sağlık Kampüsü, Indianapolis’in en batısındaki 150.000 m2 alan üzerinde altı bina ve bir katlı otopark içeren bir kampüs ve bu kampüsün tasarımında HOK liderliğindeki bir takım görev aldı.

Kampüse verilen LEED Gold sertifikası; yataklı bir hastane, çatısında çiftliği de olan bakım merkezi, “The Commonground” (ortak alan) adlı bir açık hava plazası, fakülte ofis binası, hastane restoranı, merkezi hizmet santrali ve merkezi ısıtma santralinin de dâhil olduğu birçok farklı bina tipini kapsıyor.

Eskenazi Sağlık’ın CEO’su Dr. Lisa Harris “Eskenazi Sağlık kampüsündeki binaların çeşitliliği göz önünde bulundurulursa, HOK liderliğindeki takımın bizim birincil hedefimiz olan LEED Silver’ın da önüne geçerek LEED Gold sertifikasına ulaşmayı başarmasından mutluluk duyuyoruz” diyor. HOK Sağlık Hizmeti müdürü Paul Strohm ise “Eskenazi Sağlık’ta odağımız, tüm boyutlarıyla sağlığa katkıda bulunmak. Önceliğimiz, her dönemde genel sağlığı mümkün olduğunca sağlamak. Bu çevre dostu hastane kampüsü hizmet sunduğumuz insanlara olan bağlılığımızın bir ifadesi olduğu gibi, gelecek nesillere olan bağlılığımız olarak da değerlendiriyoruz. Eskenazi Sağlık’ın işletmelerinin her aşamasında daha sağlıklı, enerji açısından daha verimli bir çevre yaratmaya olan bağına katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz” diye ekliyor.

Takımın sürdürülebilirliğe olan bağlılıkları; sağlık hizmeti, ofis, restoran - merkezi hizmetler ve ısınma santralleri olmak üzere dört farklı bina tipi ile yenilikçi, yüksek performanslı bir tasarım yaratmak için işbirliği içinde çalışmalarını sağlamış.

Eskenazi Sağlık Kampüsü’nün LEED Gold sertifikası kazanmasına yardımcı olan sürdürülebilir tasarım stratejilerinden bazıları ise şöyle sıralanabilir.

- Hastalar, personel ve çevre halkı için yaygın bir sağlık eğitim programı.

- Hastane ve kampüs restoranı için yıllık 1 tona yakın ürün yetiştirilmesini sağlayan gökyüzü çiftliği dâhil olmak üzere 3.250 m2’lik yeşil çatı.

- Kampüsün sulama ihtiyacının %100’ünü sağlayan yağmur suyu toplama sistemi.

- Yanındaki White Nehri havzasını destekleyen, proje öncesi duruma kıyasla yüzey akışını %40 azaltan tesis içi sel suyu arıtma ve filtreleme sistemi.

- İçme suyu kullanımını %40 azaltan düşük akımlı tesisatlar.

- %48’i yerel tedarikçilerden temin edilen yapı gereçleri ile bir önceki yapıdan kalan atık malzemenin %80’inin geri dönüştürülmesi.

- İşyerine bir otomobili ortak kullanarak gelenler, az salınımlı ve benzini verimli kullanan araçlar için otopark programı.

Hastane, doğayla iletişim kuran bir sanat programı da içeriyor. Eskenazi Sağlık, aynı zamanda aşınmış ve atık ile doldurulmuş bir araziyi gelecekte şehir parkına dönüştürmek için Indianapolis şehriyle işbirliği yapıyor.

2013 yılının Aralık ayında açılan Eskenazi Sağlık kampüsü, 19 faal oda ve dört müdahale laboratuvarı, 12 doğumhane, 16 yataklı klinik karar ünitesi içeren 100 yataklı bir acil servis tedavi odası ve 200’den fazla seyyar klinik muayene odası ile 315 yataklı bir hastane içeriyor.

Eskenazi Sağlık Kampüsü, ABD’nin Indiana Eyaletinde Indianapolis şehrinde Sidney & Lois Eskenazi Hastanesi’ni de içeren Indianapolis’teki ana kampüsü, dünyanın en büyük LEED Gold sertifikalı sağlık kampüslerinden biri ve Indiana’nın tek LEED Gold ödüllü sağlık kampüsü olma özelliğini taşıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)