Architectural Review Tarafından Düzenlenen Women in Architecture Ödülleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen dünyada kadın mimarlara verilen Jane Drew ve Ada Louise Huxtable ödülü jürisinde Gökhan Avcıoğlu, kurucusu oldugu Gad Vakfı adına juri üyeleri arasında yer aldı.

Architectural Review tarafından düzenlenen ve uluslararası bir etkinlik olan Women in Architecture ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, başkanlığını ve genel yayın yönetmenliğini Christine Murray’ın yaptığı ve içlerinde Gökhan Avcıoğlu (Gad Foundation), Martha Thorne (The Pritzker Architecture Prize), Lord Foster (Foster+partners), Sir Terry Farrel (Farrels) ve Edwin Heathcote (Financial Times) gibi isimlerinde olduğu ondört kisiden olusan uluslararası bir jüri tarafından verildi.

Londra Claridges’de düzenlenen törende Odile Decq, günümüz mimarlık sektöründe kadın mimarların başarılarıyla öne çıkması amacıyla dağıtılan Jane Drew ödülünü, Julia Peyton-Jones ise Ada Louise Huxtable ödüllerine layık görüldü. Studio Gang adına Jeanne Gang yılın kadın mimarı seçildi.

Gökhan Avcıoğlu aynı zamanda kurucusu olduğu GAD vakfı ile yine Architectural Review tarafından düzenlenecek Emerging Architecture ödüllerininde destekleyicisi olacak. AR&GAD Foundation iş birliği devam edecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)