Evlerde Daha Fazla Konfor ve Tasarruf için "​Akıllı Ev Denetleyicisi"

„Bosch’un geliştirdiği ve akıllı ev sisteminin merkezinde yer alan Akıllı Ev Denetleyicisi, evdeki cihazları internete ve birbirine bağlayarak iletişime geçiriyor. Böylece evlerde, daha fazla konfor ve tasarruf için fırsat yaratıyor.

Ağa bağlı bir dünya için çözümler üreten Bosch, akıllı ev teknolojileri ile artık cihazları hem birbirine hem de aynı anda internete bağlayabiliyor. Bosch’un geliştirdiği Akıllı Ev Denetleyicisi bir merkezi kontrol ünitesi görevi görüyor ve kullanıcıların denetleyiciye bağlı tüm cihazları takip ve kontrol etmesini sağlıyor.

Bosch’un insanların yaşam alanlarındaki konforu artırmayı hedeflediğine dikkat çeken Bosch CEO’su Volkmar Denner, şirketin hayata geçirdiği akıllı ev teknolojileri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Sistem, hava durumu hakkındaki bilgileri anlık olarak alıyor. Buna göre pencereleri açabiliyor. Aynı zamanda ısıtma ve aydınlatma da buna göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bu nedenle akıllı evlerdeki odalar, her zaman ideal sıcaklıkta ve gerekli aydınlatma seviyesine sahip bulunuyor. Böylece, konfor artarken para ve enerji tasarrufu da sağlanıyor. 2020 yılının sonuna geldiğimizde tüm dünyada yaklaşık 230 milyon evin, ağa bağlı olmasını öngörüyoruz. Bosch olarak, sensörler, ısıtma ve güvenlik sistemlerindeki uzmanlığımızı, ev aletleri alanlarındaki tecrübemizle birleştiriyoruz. Bu tecrübelerimiz bize akıllı ev teknolojileri konusunda önemli bir iş potansiyeli sunuyor.”

Bosch Akıllı Ev Denetleyicisi ile daha fazla konfor, daha fazla tasarruf

Akıllı ev sisteminin merkezinde yer alan Bosch Akıllı Ev Denetleyicisi, makineleri internete ve birbirine bağlıyor, birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlıyor. Akıllı telefonlar ve tabletlere yönelik uygulama ise kullanıcıların denetleyiciye bağlı olan tüm cihazları istedikleri yerden takip etmesine ve çalıştırmasına imkan veriyor. Sistem, evdeki yaşamı daha akıllı ve güvenli hale getirirken, tasarruf yapılmasını da sağlıyor.

Bir uygulama ile tüm aletlerin kullanılmasını kolaylaştıran sistem, insanların aydınlatma, ısıtma ve cihazların açma - kapama gibi işleriyle uğraşmamalarını da sağlıyor.

En büyük öncelik veri gizliliği ve güvenlik…

Bosch’un akıllı ev çözümleri, en yüksek veri koruma ve güvenlik standartlarını karşılıyor. Bu standartlar, ürün geliştirme sürecinin başlangıcından itibaren dikkate alınıyor.

Öte yandan Bosch tarafından geliştirilen akıllı ev teknolojileri, diğer üreticilerin cihazlarıyla uyumlu bulunuyor, kolaylıkla bağlantı sağlayabiliyor. Örneğin; akıllı evlerin aydınlatması konusunda Philips markasıyla işbirliği yapıldı.

Ocak 2016'dan itibaren www.bosch-smarthome.com adresinde online olarak satışa sunulan (şimdilik sadece Almanya’da) akıllı ev teknolojileri arasında; Bosch akıllı ev denetleyicisi, kapı-pencere kontakları, akıllı termostatlar ve Philips ortaklığında Hue ışıklar yer alıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)