Yüksek Taşıma Kapasiteli Asansör Ünitesi İle Kullanışlı Çözümler

Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, 8-14 Mart ‘Bilim ve Teknoloji Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “En son teknolojileri kullanarak hayata geçirdiğimiz yüksek taşıma kapasiteli ve enerji tasarruflu asansörlerimizle sektördeki öncülüğümüzü sürdürüyoruz” dedi.

İlk biz ürettik, şimdi dünyaya ihraç ediyoruz

Otis Türkiye’nin, 70 kişiye kadar taşıma kapasitesine sahip makine dairesi olmayan asansör üretimi yapan ilk Otis firması olduğunu belirten Özgür Aren, “2012’de geliştirdiğimiz yeni nesil asansör sisteminin en güzel örneklerinden biri olan ‘Gen2’ kayış sistemli, makine dairesiz bu asansörler Otis Türkiye’nin ürünüdür. Mevcut 30 kişilik taşıma kapasitesini 70 kişiye çıkardığımız makine dairesiz ‘Robusta’ asansörlerinin Ar-Ge’sinin yanı sıra, tasarım ve mühendislik uygulamalarını Türkiye’deki üretim tesislerimizde yaptık. Şimdi bu yüksek performanslı asansörlerimizi bütün dünyaya ihraç ediyoruz. Dünyanın en görkemli yapılarından Avustralya Sidney Opera Evi’nin ve Paris’in simgelerinden Grand Arche anıtının asansörlerini de yenilikçi ‘Robusta’ asansör ünitelerimizle değiştirdik. Tel Aviv’in en gösterişli yapılarından olan Arlozorov 17 ve Marom Negba, Kazakistan’da Abu Dhabi Plaza, Avustralya’da Gateway Alışveriş Merkezi, İngiltere’de 1st Bank ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Etihad Müzesi’ne de ‘Robusta’ üniteler ihraç ettik” diye konuştu.


‘Robusta’nın da içinde yer aldığı ‘Gen2’ kayış sistemli asansör grubu, dünya çapında sayısız projede kullanılmaya devam ediyor. ‘Gen2’ sistemi, enerji tüketimini yüzde 50’ye kadar düşürürken, sistemdeki yassı kayışlar ve dişlisiz makine sayesinde yağlama gerektirmeden temiz bir kullanım sunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)