Creaton İle Yapılarınızı Taçlandırın

MOYAP
KEREM SEZER

Creaton ürünlerinin estetiği nedeniyle kullanıldıkları yapılarda mimarların imzası ve tasarımı tamamlayan bir öge olabileceğini düşünüyor, ürünlerimiz sayesinde kil kiremitin, özellikle estetiğin ön plana çıktığı projelerde tekrar hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz.

ETEX Group’a bağlı Creaton AG’nin ürettiği kil çatı kiremitleri ve çatı aksesuarları Türkiye pazarına Ekmekçioğlu-Kilsan Grubu’na bağlı MOYAP-Modern Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ- tarafından sunuluyor, böyle bir yatırıma nasıl karar verildi ve Türkiye’deki çatı kültürü ve pazarı ile ilgili neler hedefleniyor?

Aslına bakılırsa, Creaton AG’nin Türkiye temsilciliğinin alınması kararında üç etkin unsur yer aldı; bunların birincisi, Türkiye kiremit pazarında üst seviye kalite, tasarım ve renk çeşitliliğine sahip, ihtiyaç duyulan teknik fonksiyonları kusursuzca yerine getiren alternatif kiremit modellerine duyulan ihtiyaç; ikincisi, Creaton’un bu kriterleri yerine getiren onlarca farklı ürüne ve inovatif çalışma disiplinine sahip olması, geleneksel ve modern mimari tasarımlara uygun ürünler geliştirmesi ile 131 yıllık bir kil kiremit üreticisi olması; üçüncüsü de, Türk yapı sektöründe kalite ve marka bilinirliği yüksek olan Ekmekçioğlu Grubunun iştiraki olması nedeniyle MOYAP’ın müşterilerine yüksek kaliteli ürün ve mükemmel hizmet sunabileceğine olan inancımız olmuştur. Dolayısıyla, bu iş birliğini bir “doğal seçim” olarak nitelendirmek doğru olacaktır. Creaton’un mottosu olarak kullandığımız “Yaratıcı Çatı Kültürü” aslında Türk çatı kültürüne neler katabileceğini kendisi ifade etmekte. Her ne kadar ülkemizde çok başarılı ürünler sunan değerli rakiplerimiz olsa da, toplam kiremit sektöründe yaşanan kalite, model ve renk seçenekleri ile hizmet sıkıntıları sebebiyle kil kiremit, çatı kaplama pazarındaki payının bir kısmını farklı ham madde ve formlarda üretilen ürünlerle paylaşmıştır.

MOYAP olarak, kusursuz işlevselliğinin yanı sıra, Creaton ürünlerinin estetiği nedeniyle, kullanıldıkları yapılarda mimarların imzası olabilecek ve tasarımı tamamlayabilecek ögeler olabileceğini düşünüyor, ürünlerimiz sayesinde kil kiremitin, özellikle estetiğin ön plana çıktığı projelerde tekrar hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz.

MOYAP’ın kurum kültüründe sürdürülebilirliğin konumundan bahseder misiniz? Bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir? Üretim aşamasında ve sonrasında, son kullanıcıya kadar olan süreçte nasıl bir prosedür izliyorsunuz?

Ekmekçioğlu Grubu’nun bir üyesi olması, çevre ve insan dostu imajını fazlasıyla hak eden Kilsan’ın kardeş kuruluşu olması sebebiyle MOYAP’ın genlerinde de sürdürülebilirlik felsefesi bulunmaktadır. MOYAP’ın sürdürülebilirlik anlayışı iş akışlarını çevre ve insana en yüksek faydayı sağlayabilecek şekilde yönetmesini gerektirir.

Aynı zamanda bir beton kiremit tedarikçisi olması itibariyle MOYAP, üretim süreçlerinde minimum enerji ve girdi ile maksimum kalite ve çıktıyı elde etmeyi gözetir. Buna paralel olarak, herhangi bir ürün veya hizmetin üretilmesinde ortaya çıkan kalitesizliğin maliyetinin kalitenin bedelinden daha yüksek olduğunun bilinciyle, kullanılan üretim teknolojisi, ham madde, know-how, süreçler ve iş gücünün kaliteli olmasına ve kaliteli sonuçlar üretmesine özen gösterir.

Bunu gerçekleştirirken de, doğru ürünü, doğru zamanda, miktarda ve üst kalitede elde etmeyi, dolayısıyla da çevreye en az seviyede etki ederken, çevreye ve insana maksimum faydayı sağlamaya özen gösterir. Nihayetinde, müşterilerine geri dönüşüm ile tekrar değerlendirilebilecek ürünler sunmaktadır. Çalışmalarını sürdürürken aynı hedefleri gözeten ve bu doğrultuda faaliyet gösteren ürün ve hizmet tedarikçileri ile çalışmayı tercih eder, buna öncelik tanır.

Diğer yandan faaliyetleri sırasında insan için de değer yaratmaya özen gösterir. Öncelikli olarak çalışanlarının iş güvenliği ve sağlığını en öncelikli zorunluluk olarak benimserken, onların eğitimlerine, kişisel gelişimlerine, iş, aile ve sosyal yaşam dengelerini sürdürebilmelerine destek olur. Eğitimler, grup çalışmaları, sosyal ve profesyonel gelişim aktiviteleri, dışarıdan sağlanan danışmanlık hizmetleri ile bu çabalarını yönetir.

Ayrıca yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile sadece kendi kadrosuna değil toplum genelinde insana yatırım yapmayı işinin vazgeçilmez bir parçası olarak görür.

Çatılar uzmanlık gerektiren ve bütünsel çözümlenmesi gereken bir yapı unsuru, Creaton markası çatı teknolojilerine ne gibi alternatifler sunuyor ve bunun yanı sıra ısı, su ve nem yalıtımı için çözümleri neler?

Creaton sahip olduğu yüzyıllık deneyim sayesinde müşterilerinin ideal çatılar oluşturabilmesi için ihtiyaç duyabilecekleri tüm elementleri sunmaya gayret eder. Sadece kiremit değil, kiremitin altındaki izolasyon ögeleri ile üzerindeki sızdırmazlık, güvenlik ve dekoratif aksesuarları da ürün gamı içerisinde sunmaktadır.

Ancak bunu gerçekleştirirken de ideal çatıyı yine minimum malzeme ihtiyacı ile çözmeyi hedeflediğinden çatılarda geleneksel olarak kullanılan OSB, mahya harcı, kuru mahya membranı ve beton çatı gibi unsurların kullanılmasına mahal bırakmayacak kalite ve güvenlikte ürünler sunmaktadır. Bunlara örnek olarak mahya kiremiti ve özel mahya havalandırma kiremitlerini gösterebiliriz. Bu iki ürünün birlikte kullanılması sayesinde hem mahya harcı veya kuru mahya membranı kullanma zorunluluğu ortadan kalkar hem de işçilik maliyeti ve zaman kazançları ile verimlilik artırılabilir. Ayrıca bu şekilde çatıların mahya üzerinden ideal bir şekilde havalandırılması sağlanarak sağlıklı ve yaşanabilir çatı altı alanlar oluşturulmasına olanak sağlar.

Bunların yanı sıra, Creaton ürünleri doğal ham madde kil ile üretildiklerinden yalıtkandırlar ve ısının doğrudan transferini azaltırlar. Ayrıca kiremit altındaki karkasın doğru uygulanması ile alt kesimde hava sirkülasyonuna olanak sağlanır. Bu da sıcak yaz günlerinde çatı altının daha serin olmasını, kışın da kar birikmelerinin azalmasını mümkün kılar. Ancak ideal ısı yalıtımı için sistem dahilinde uygun bir taş yününün kullanılması şarttır.

Herhangi bir çatı kaplama malzemesinin ana fonksiyonu yukarıdan gelen suyun yağmur oluklarına tahliye edilmesidir. Creaton kiremitleri keskin ve derin çizgilere sahip kenet yivleri ve olukları sayesinde kiremitin altına suyun sızmasını çok başarılı bir şekilde engeller.

Ayrıca atmosferdeki ısı ve nem değişimleri nedeniyle kiremit altında oluşan nem ve yoğuşma, Creaton’un buhar difüzyonuna olanak sağlayan bariyerleri sayesinde alt katmanlara sızmadan yine yağmur oluklarına taşınarak çatının kuru ve iyi havalandırılmış olmasına destek olur.

Creaton ürünleri doğal ham madde kil ile üretildiklerinden yalıtkandırlar ve ısının doğrudan transferini azaltırlar.

Creaton çatı sistemlerinin ülkemizdeki tek tedarikçisi olan MOYAP, mimari ofislere, müteahhit firmalara ve çatı sektörü profesyonellerine projelendirme aşamasında ne gibi destekler veriyor?

Creaton kiremitleri aslında teknik fonksiyonlarını başarıyla tamamlamasına rağmen onu sıradan bir çatı kaplama malzemesi olarak düşünmek yanlış olacaktır. Çünkü bünyesindeki 38 farklı kalıp, 4 farklı yüzey kaplama tekniği ve onlarca değişik renk seçeneği sayesinde Creaton kiremitleri tam anlamıyla binanın görünümünü değiştiren, mimar ve müteahhitlerin vizyonlarını destekleyen estetik objelerdir.

Bu nedenle de MOYAP olarak Creaton’un çatılarda yer alabilmesi için projelere daha tasarım aşamasındayken girmeyi hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek adına yoğun bir şekilde mimar ve müteahhitleri ziyaret ediyor, onlara Creaton’u anlatıyoruz. Bu zamana kadar aldığımız yorumlar ve talepler de oldukça pozitif görünüyor bizim için.

Çalışmalarımızı bu şekilde destekleyebilmek adına önümüzdeki yakın dönemde mimar ve müteahhitlerimize yönelik seminer ve aktiviteler düzenlemeyi de planlamaktayız.

Ancak devam eden projelerde mimar ve müteahhitleri destekleyebilmek amacıyla binalarının tasarımlarını ve metrajlarını alıyor, autocad üzerinde istedikleri ürünlerimizi yerleştiriyor, sarfiyat ve toplam maliyetleri belirliyor ve ürünlerin çatı üzerinde nasıl göründüğünü gösteren görsellerle beraber çatılarını onlar için kurguluyoruz.

Çatıların kurulum aşamasında, bünyemizdeki teknik destek ve eğitim ekibimiz ile dilerlerse uygulama öncesinde ekiplerine eğitimler de vererek, uygulamanın başından sonuna projeyi takip ediyor ve kusursuz bir kuruluma destek olmaya çalışıyoruz.

Çatının tamamlanması sonrasında ürünlerimiz ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanması ihtimaline karşın, ki biz bunun gerçekleşeceğini öngörmüyoruz, tüm ekibimiz ile çatı profesyonellerinin 7 / 24 yanında olacağımızı garantiliyoruz.

Creaton ses izolasyonu ve yangın dayanımı ile ilgili ne gibi çözümler sunuyor?

Creaton kiremitleri %100 doğal kil kullanılarak üretildiği için diğer çatı kaplama ürünlerine oranla daha başarılı bir ses izolasyonu performansına sahiptir. Örnek vermek gerekirse şiddetli yağan bir yağmurda, yağmurun sesini kil kiremit ile duymazsınız.

Diğer yandan kil kiremitler üretimleri sırasında yaklaşık 10000 C’de pişirildikleri için ve en nihayetinde topraktan mamül olduğu için kesinlikle yanmazdır ve A Sınıfı yangın dayanımına sahiptir. Bir binanın her tarafı alev alabilir, ancak kiremitler yanmaz. Dolayısıyla, oldukça güvenli malzemelerdir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)