Mikroalg Projesine Ödül...

Mikroalg Projesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’nün sahibi oldu.

Akçansa, sürdürülebilir projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Akçansa’nın son olarak karbon emisyonunu azaltmayı amaçlayan Mikroalg Projesi, III. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü, Akçansa Genel Müdür Yardımcısı Ali Kipri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün elinden aldı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi danışmanlığında ilerleyen Mikroalg Projesi’nde, fotosentez yapabilen mikroalgler karbon tutucu olarak görev yapıyor. Baca gazından salınan karbondioksit gazı, atmosfere salınmadan önce mikroalgler tarafından tutularak çevreye yayılması engelleniyor.
Yılda minimum 500 bin ton karbon emisyonu önlenecek!

Akçansa Çanakkale Fabrikası’nda özel tesislerde yerleştirilen mikroalglerle, yıllık 500 bin ton karbon emisyonu önleyecek. Fotosentez yapan mikroalgler sayesinde ise yıllık ortalama 365 bin ton oksijen üretilecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)