Yeşil Otel Sertifikalı Grand Hyatt İstanbul, Atıklarından Gübre Üretiyor

İstanbul’un en önemli yaşam merkezlerinden Taksim’de yer alan yeşil otel sertifikalı Grand Hyatt Istanbul, otelin atıklarından gübre üretmek üzere ekolojik yaşamı destekleyen Yeryüzü Derneği ile işbirliği yaptı.

Çevre yönetimi, sürdürülebilir ve ekolojik yaşam konusunda 2020 yılına ilişkin yenilikçi, paylaşımcı hedefler koyan Hyatt Otelleri her yıl Nisan ayında çevreci bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Bu hedefler doğrultusunda hizmet verilen tüm ülkelerde sürdürülebilir bir gelecek için projeler tasarlanıyor ve hayata geçiriliyor.

Türkiye’de geri dönüşümden gübre üretimi yapan ilk otel Grand Hyatt İstanbul..

Bitkisel ve hayvansal atıkların nemli-oksijenli ortamda bozularak organik gübreye dönüşmesi yani kompostlaşması için Grand Hyatt İstanbul, kendi gübresini üretmek üzere Yeryüzü Derneği ile yaptığı işbirliği ile ilk adımını attı. Oteldeki soğangiller ve asidik atıklar hariç toplandı ve tüm sebze-meyve, çay-kahve atıklarını otelin bahçesine açılan yaklaşık 2 metrelik bir çukur açıldı. Yine kullanılmayan malzemelerden hazırlanan özel bir kutu ile California solucanları kutuya yerleştirildi ve atıkları çukurun içindeki kutuya konarak gübrelenmeye bırakıldı.

Geri dönüşümden gübre üretimi yapan Türkiye’deki ilk otel olma özelliğini de taşıyan Grand Hyatt İstanbul, önümüzdeki dönemde atıkların gübreye dönüşmesiyle birlikte geri dönüştürdüğü atıklarıyla kendi ürettiği gübresini bahçesinde kullanacak.

 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)