Yenilikçi Çözümleriyle​ thyssenkrupp Asansör Türkiye

Dünya genelinde 150 ülkede faaliyet gösteren Almanya merkezli şirketin uzun yıllara dayanan deneyim ve uzmanlığını ülkemize taşıyan thyssenkrupp Asansör Türkiye, bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da yenilikçi çözümlerini tanıttı. thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, ulaşım platformlarına sağladıkları çözümlerin Türkiye’deki büyümelerini destekleyeceğini belirtterek; biri asansör sistemi, diğeri ticari yürüyen merdiven olmak üzere, iki ürüne odaklandı. 

Ürünlerle ilgili bilgi veren Genel Müdür Turgay Şarlı, aynı asansör kuyusu içinde birbirinden bağımsız olarak çalışan iki kabinden oluşan TWIN’in yenilikçi yapısı ile öne çıktığını söyledi. Şarlı, “TWIN, inşaat maliyetlerinin düşmesine, bina içindeki kullanım alanlarının artmasına yardımcı olurken, asansör bekleme ve yolculuk sürelerini de önemli ölçüde azaltıyor. Hız, esneklik ve konforu aynı anda sunabilen TWIN, bina içinde önemli bir alan kazanımı sağlıyor. Bu sayede dört kabin için dört asansör kuyusu inşa etmek yerine, iki kuyu inşa etmek yeterli oluyor. Bu da bina içinde daha fazla yaşam alanı elde edilmesinde önemli bir rol oynuyor” dedi.

Turgay Şarlı’nın verdiği bilgilere göre, tamamen thyssenkrupp Asansör mühendislerinin eseri olan, geleneksel dört kuyulu gruplarda yüzde 40 daha fazla yolcu taşımayı sağlayan TWIN, sadece yeni binalarda değil, modernizasyon projelerinde de kullanılabiliyor. TWIN, yolcuları asansöre binmeden önce gruplayan akıllı yönlendirme sistemine de sahip bulunuyor. Böylece aynı asansör kuyusundaki iki kabin, gruplanmış yolcuları alarak hem seyahat hem de bekleme süresini azaltıyor. Tüm bunlar, maliyetleri düşürmek ve enerji tasarrufu sağlamak açısından da büyük önem taşıyor.

Ticari alanlar için özel üretildi

thyssenkrupp Asansör için enerji verimliliğinin her zaman ön planda olduğuna dikkat çeken Turgay Şarlı, “Sadece geliştirdiğimiz asansör sistemlerinde değil, yürüyen merdiven sistemlerinde de bu konuyu titizlikle ele alıyoruz. Fuarda odaklandığımız diğer ürünümüz olan ticari yürüyen merdiven sistemi Velino Classic de bunlardan biri. Mağaza, otel ve ofis alanları için özel olarak üretilen Velino Classic hızlı teslimat sağlayan, kaliteli ve güvenilir bir sistem olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

Rahatlık, güven ve emniyet faktörlerini Alman kalitesi ile buluşturan Velino Classic, her türlü mimari düzenlemeyle bütünleşen tasarımlar sunuyor. thyssenkrupp Asansör’ün entegre tedarik zinciri ve otomatik üretim sürecinden aldığı güç, Velino Classic’in teslim süresinin minimumda tutulmasına yardımcı oluyor. Böylece tasarım üzerinde yapılan son dakika değişiklikleri bile, bütçe ya da inşaat programı üzerinde en az etki edecek şekilde gerçekleştirilebiliyor. Uluslararası yürüyen merdiven standartları ile uyumlu bir dizi emniyet özelliğini ve sensörünü içeren çözüm, yolcuların emniyetinden ödün vermiyor. Hassas mekanik tertibat ve akıllı kontrol sistemleri, yolcuların bir seviyeden diğerine rahat, şık ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlıyor.

Ulaşım platformları ile büyüyor

Turgay Şarlı, thyssenkrupp Asansör Türkiye’nin büyümesini destekleyecek alanlar arasında metro gibi ulaşım platformlarının da yer aldığını vurgulayarak, “Şirketimizin son olarak Barselona metrosunun yeni istasyonlarında kullanıma sunduğu 128 yürüyen merdiven ve 52 asansör, her yıl 30 milyon kişiyi taşıyacak. Benzer projeleri Türkiye’de de gerçekleştirebilecek güçteyiz. Aynı şekilde, AVM’ler, oteller, hastaneler ve ofisler için hayata geçireceğimiz projeler de büyümemizi destekleyecek” diye konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)