Egepen Deceuninck Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Çalışıyor

Sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yapan, Türkiye’nin öncü PVC profil üreticilerinden Egepen Deceuninck, kurşun içermeyen ürünleri ile yüzde 100 geri dönüşümlü PVC üretiyor. Çevreye duyarlı ürünler geliştiren Egepen Deceuninck, hem kullandığı yeşil teknoloji hem de düşük enerji tüketim stratejisine dayalı üretim tesisleri ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için katkıda bulunuyor

Evimizde bulunan eşyalardan soluduğumuz havaya, giydiğimiz kıyafetlerden dokunduğumuz birçok şeyde pek çok farklı zararlı maddeye maruz kalıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevreye uyarlı üretim gerçekleştirmek ve bu yönde de gelişime dayalı çalışmalar yapmak oldukça önem taşıyor. Tek başına kullanılabilen bir hammadde olmayan PVC’nin üretiminde de belli başlı bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. 

Ürünlerinin hiçbirinde kurşun ve benzeri ağır metaller kullanmayan Egepen Deceunicnk, yapılan Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda 2004 yılından itibaren yüzde 100 geri dönüşümlü TPE conta kullanımı ile çevreye duyarlı üretim gerçekleştiriyor. Yenilikçi ve öncü yapısıyla gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmayı hedefleyen Egepen Deceuninck, çevre dostu kalsiyum- çinko stabilizan ile profil üretimi geçekleştiriyor. PVC pencere ve kapı profilleri için EPD (Environmental Product Declaration – Çevresel Ürün Beyanı) belgesine sahip olan Egepen Deceuninck, bu belgeyle birlikte ISO 14040 standardı çerçevesinde belirtilmiş parametrelere göre üretim gerçekleştiriyor.

Çevreci yaklaşımını hem ürünlerinde hem de üretim tesislerinde uygulayan Egepen Deceuninck çevreye duyarlı ürünler gerçekleştirdiği gibi, İzmir Menemen’de dev yatırımla inşa ettiği yeni fabrikasında, PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri ile düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlar ile verimli bir işletme olmayı hedefliyor. Fabrikada, çatıya biriken yağmur sularının proses suyu rezervlerinde  tekrar kazanımı ve çevre yeşillendirmesinde kullanımı yapılarak yeniden kazanım elde edilecek.

Doğru pencere yakıt tüketimini azaltıyor, ısı tasarrufu sağlıyor 
Yakıt tüketimini azaltmak adına PVC kullanımı ile ısı tasarrufunun önemine dikkat çeken Egepen Deceuninck Grup Pazarlama ve Satış Müdürü Tamer Özen “Egepen Deceuninck olarak çevreye duyarlı ürünler üretiyor, bu yönde her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Şirket stratejimiz doğrultusunda düşük enerji tüketimi ile sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Egepen Deceuninck ürünlerimizin hiçbirinde kurşun ve benzeri ağır metaller bulunmuyor ve ürünlerimiz çevreye duyarlı, yüzde 100 geri dönüşümlü. Ürünlerimizin çevreye duyarlı olmasına özen gösterdiğimiz kadar üretim tesislerimizi de PV solar panel ve düşük enerji tüketimi stratejisi ile üretim gerçekleştiriyoruz. Egepen Deceuninck olarak çevreye karşı duyarlı olan herkesin yakıt tüketimini azaltmak adına ısı yalıtımı sağlayan PVC kullanmalarını öneriyoruz” dedi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)