Tasarım Alanında Oldukça İddialıyız

Silverline
Mehmet AYGÜL

Daha az enerji tüketen,  daha çevreci ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik fonksiyonlara sahip ankastre ürünler geleceğin mutfaklarını şekillendiren unsurlar...Teknoloji ve fonksiyonellik ankastre ürünlerde kendini daha çok öne çıkarırken tasarım ve estetiği iyi yansıtması ile de ankastre diğer mutfak ürünlerinden ayrışıyor.

Silverline Ankastre’nin kuruluşu, faaliyet alanı ve ürün çeşitliliği hakkında bilgi verebilir misiniz? 

1994 yılında aspiratör ve davlumbaz üretimi ile sektöre giriş yapan markamız bu yıl 22.yılını kutluyor. Merzifon’da 103 bin m²alanda üretim gerçekleştiriyoruz, grup içinde toplam yaklaşık 1000 çalışan, yurtiçinde 500‘e yakın bayi ile tüketicimize ulaşıyoruz. Kurulduğu yıldan bu yana teknolojiyi tasarım ve estetik ile harmanlayan ve bu doğrultuda üretim teknolojilerine sürekli yatırımlar yapan bir marka olarak dünya markası olma hedefi ile davlumbaz ve ankastre pazarında iddialı bir büyüme gerçekleştiriyoruz. 
Silverline’nın ürün gamında davlumbaz, aspiratör, fırın, mikrodalga fırın, ocak, buzdolabı, bulaşık makinesi, çöp öğütücü, eviye, armatür yer alıyor. Tasarım alanında oldukça iddialıyız… Marka olarak estetik ve fonksiyonelliği teknoloji ile buluşturan güçlü AR-GE ekibi, çevre ve enerji duyarlılığı yüksek ürünler ile de farklı sektörlerde takip edilen bir markayız. Dünya markaları da dahil ilk payında ilk 5 içinde yer almak kolay olmasa gerek. 

Ankastre son yıllarda ülkemizde daha çok tercih edilmeye başladı. Sizce bu eğiliminin sebebi ne?                           
Ankastre yeni ve modern yaşam tarzının bir sembolü aslında. Ayrıca ankastre ürünler mutfakta hem tasarım, hem işlevsellik hem de yenilikçi teknolojileri ile kullanıcısına her alanda faydalar sağlamakta. Daha az enerji tüketen,  daha çevreci ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik fonksiyonlara sahip ankastre ürünler geleceğin mutfaklarını şekillendiren unsurlar...Teknoloji ve fonksiyonellik ankastre ürünlerde kendini daha çok öne çıkarırken tasarım ve estetiği iyi yansıtması ile de ankastre diğer mutfak ürünlerinden ayrışıyor. Ayrıca daha modern çizgileri yansıtabiliyor. Teknoloji tasarımlarda kolaylıkla vurgulanırken estetik ile çok rahat buluşturulabiliyor.                                                                                                                                     
Modern yaşam tarzlarının daha fazla tercih edilmesi, yaşam alanlarının daha fazla modernleşmesi, fonksiyonel ve ihtiyaca hızlı cevap verebilen teknolojinin yaşam alanlarına girmesi, yenileme pazarının hareketlenmesi ile ankastre ürünlere ilgi de arttı. Ankastrenin yeni yaşam tarzının bir sembolü olması ile geleneksel ürünlerden modern ürünlere geçiş hızlandı. Ürün yenileme ve değişimi ciddi bir ivme kazandı. Kadınların iş hayatına daha çok girmeleri ile birlikte tüketimlerinde artış yaşanmaya başladı. Genç nüfus yoğunluğu olan bir ülke olarak evlilik süreçleri ve gençlerin daha modern yaşam alanlarını tercih etmesi ve inşaat sektörünün büyümesi gibi bir çok etken ile ankastre pazarı sürekli büyütüyor. 

Silverline’nın kurum kültüründe sürdürülebilirliğin konumundan bahseder misiniz? Bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir? İnovatif çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Sürdürülebilirlik kavramı bugün daha çok enerji tasarrufu olarak algılanıyor ve çok ürün odaklı bir yapıya büründü. Bizim için sürdürülebilirlik; doğal çevrenin korunmasının yanı sıra ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması, uzun ömürlü ve enerji tasarrufu yüksek ürünler ve teknolojiler geliştirilmesi, insan ve çevre merkezli üretim ve ürün demek. Bu açıdan üretimimizde de ürünlerimizde de çevre ve teknolojik faktörlere dikkat ediyoruz. Bölgesel kalkınmaya yüksek fayda sağlıyoruz. Güçlü bir ar-ge laboratuvarı ile yeni teknolojiler geliştirmek için yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’de 1 Temmuz 2016 itibarı ile tüm havalandırma grubu davlumbazlarımızda A, A+ ürünlere geçiş yapan ilk ve tek marka olacağız. Bu konuda tüm alt yapı çalışmalarını tamamlamış durumdayız. 

Ayrıca koku ve sese yönelik çok özel çalışmalarımız var. Fabrikada yer alan performans ve güvenlik laboratuvarımızda ODTÜ ile birlikte yürütülen ses kalitesi parametrelerinin geliştirilmesine yönelik en sessiz ve akustik konforu en iyi olan davlumbaz teknolojisi için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Proje tamamlandığında ses gücü düşük ve ses kalitesi parametrelerinin en iyi olduğu bir davlumbaz geliştirilmiş olacağız. 

Ayrıca ozon gazı yardımı ile koku moleküllerinin parçalanması, pişirme sırasında oluşan, istenmeyen kötü kokuların parçalanarak yok edilmesine yönelik çalışma yapıyoruz. Projeler tamamladığında kokuyu ortamdan yok eden sessiz davlumbazlar ile mutfakta devrim yaratmış olacağız.  

Silverline Ankastre son yıllarda hızla büyüyen ve pazarın en çok konuşulan markası olmayı başardı. Marka bilinirliğine yönelik yatırımlarınız/çalışmalarınız neler? 

Öncelikle iddiamızı en çok ürünlerimizde yarattığımız fark ile ortaya koyuyoruz. Tasarım, teknoloji ve fonksiyonelliği satış sonrası hizmetler ile buluşturarak tüketici gözünde “iyi marka” algımızı her daim koruyoruz. Gerek ürün gamı ve gerekse tasarım ve teknolojiyi iyi harmanlayan üretimimizle nihai tüketicide yüksek bir farkındalık oluşturduk. Kalite algısını marka ile buluşturduk. Reklam tanıtım faaliyetlerimizi her geçen yıl artırıyoruz. Gazete ve dergi reklamlarını paralel olarak outdoor reklam çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız etkinlikler ve sponsorluklarla tüketicilerimiz ile interaktif ortamlarda buluşuyoruz. Showroom sayılarımızı artırıyoruz. 

Ankastre kavramına farklı bir bakış açısı getiren son derece özel tasarımlara imza atıyorsunuz. Silverline için tasarım ne ifade ediyor?        

Tasarım aslında bizim için marka demek. Yenilik, tüketicide heyecan yaratmak demek. Tüketiciye sürekli farklılıklar sunmak, değişen ve gelişen tüketici eğilimlerini iyi gözlemleyerek onların hayallerinin daha da üstünde ürünler ortaya koyarak biraz heyecan, biraz edinme arzusu ve birazda gerçek bir fark ortaya koymak demek. Dünya trendlerini iyi takip eden bir marka olarak, kendi üretim alt yapımız ve teknolojimiz ile hem tasarımda hem de estetik ve fonksiyonellikte gerçekten fark yaratıyoruz ve öyle zannediyoruz ki tüketicilerde ciddi bir heyecan oluşturuyoruz.   

Tasarım ve teknolojiniz ile uluslar arası birçok ödülün sahibi oldunuz. Bu ödüller neler?          

Kendi bünyemizde faaliyet gösteren AR-GE departmanımızda genç, vizyonel, yaratıcı gençler ile çalışıyoruz. Onların yaratıcı fikirleri, heyecanları, geleceği ön gören tasarımları sayesinde bugüne kadar onlarca uluslararası ödül aldık. Galiba başarımızın en büyük tescili de tüketicilerimizden aldığımız tepki ve sadakatin yanı sıra aldığımız ulusla arası ödüller oldu. Bugüne kadar 104 uluslararası ödülün sahibi olduk. Plux X , Reddot, Germany Design Awards ve KitchenInnovation Award, IF Design Award  gibi markaların kalite, tasarım, materyal tercihi, inovasyon düzeyi, çevre etkisi, işlevsellik, ergonomi, kullanım amacının görselliği, güvenlik, marka değeri ve evrensel tasarım kriterlerine göre değerlendirildiği önemli kuruluşlardan ödüle layık görüldük. Ayrıca “en yenilikçi marka” ödülünü de alarak uluslararası platformdaki üstünlüğümüzü de ortaya koyduk. Türkiye’den ilk ödülümüzü ise 2014 yılı sonunda Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nden aldık. 

Kurum olarak Kentsel Dönüşüm sürecine hazırlıklı olmak adına geliştirdiğiniz farklı pazarlama stratejileri, ürün geliştirme amaçlı Ar-Ge çalışmaları bulunuyor mu? 

Marka olarak her yıl teknoloji ve tasarım odaklı yeni ürünler geliştiriyoruz. Türkiye inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin hala lokomotifi ve kentsel dönüşüm projeleri sektörü canlandırıyor, daha da canlandırmaya devam edeceğini düşünüyoruz.  Yeni yaşam tarzları içinde ankastrenin çok büyük bir yeri var. İnşaat pazarını doğru analiz ettiğimizde ankastre ürün seçiminde markalı ürünler tercih ediliyor.  Projelerde bakıldığında projeye değer katan ve marka olarak tüketiciye en açık sunulan alan mutfak ve ankastre. Bu açıdan sektör bu pazarda ciddi büyüyor.  Silverline olarak biz bu pazarda daha aktif olabilmek için proje pazarına özel uzman bir ekip oluşturduk. Öncelikle sahada sürekli projelerin içindeyiz. Onun yanında estetik ve beklentileri karşılayan ürünlerimiz ile bu pazarın önemli aktörlerinden biri olmayı başardık. Şu anda proje pazarında %13 gibi bir paya sahibiz.

Uluslararası pazarlarda aktif olarak satış ve pazarlama yapıyor musunuz? Yapıyorsanız hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?                                                                                                                                         
Silverline olarak biz daha en başından vizyonumuzu bir dünya markası olmak olarak belirledik. 22 yıl gibi sektör için kısa sayılabilecek zamanda büyük başarılara imza attık. Önemli ülkelerde ciddi Pazar paylarına sahibiz. Avrupa’da oldukça güçlü bir marka algımız var. Düşünün ki Almanya gibi teknoloji devi bir ülkede % 13 Pazar payımız var, orada kurduğumuz şirket üzerinden yaptığımız ticaret ile. Avrupa’nın en büyük 5, Dünyanın ise 10 büyük üretici arasında yer alan, üretim gücü ve yeteneği oldukça yüksek bir markadan bahsediyoruz burada…

Bu güç bizi daha yenilikçi, daha teknolojik yapıyor ve ihtiyaçlara hızlı cevap verme yeteneğimizi artırıyor. Yurt dışında markalaşma faaliyetlerimizi ciddi yatırımlar ile destekliyoruz. Fuarlara katılım göstermenin yanı sıra girdiğimiz pazarlarda yoğun reklam faaliyetleri ile marka bilinirliğimizi artırıyoruz. Dünyanın her yerinde “marka” olmanın bir takım kuralları var. Kalite, teknoloji, estetik ve çeşitlilik reklam yatırımları ile desteklendiğinde siz herkesten birkaç adım önde oluyorsunuz. Biz tüm bunlara bir de her pazarı kendi dinamiklerine göre iyi okuyoruz ve o pazarın ihtiyaçlarına, alışkanlıklarına göre üretim gerçekleştiriyoruz. Tüm bu farklılar da bizi dünyada önemli bir noktaya taşıyor. Geldiğimiz nokta 73 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz ve 35 ülkede Silverline markası ile varlık gösteriyoruz. 

Silverline’nın tüketicilere marka vaadi nedir?

Öncelikle kalite ve kaliteden daha geride kalmayacak vaatlerimiz ise üstün teknoloji, şık ve fonksiyonel tasarımlar, kullanım kolaylığı… Çevreci, doğaya dost, daha az enerji tüketen ürünler ile en yüksek faydayı sağlamak. Müşteri memnuniyetini en üstte tutmak Marka hikayemizi  yazmaya başladığımızda bizim en başından ortaya koyduğumuz iddialardan biri de buydu. Ürün kalitesini hizmet kalitesi ile buluşturarak rekabette üstünlük elde etmekti. Gerek satış öncesi gerek satış sonrası bizi tercih eden kullanıcılarımıza ihtiyaç anında cevap verebilecek bayi ve teknik servis ağına sahibiz. Yurtiçinde 500‘e yakın bayi ve 200’ü aşkın teknik servis ile hizmet veriyoruz. 

Hedefleriniz neler?               
                                                                                                              
Öncelikle Silverline markası ile bir dünya markası olmak hedefindeyiz. Bir çok pazarda elde ettiğimiz önemli başarılara rağmen henüz yolun çok başındayız ve emin adımlar ile büyümeye devam ediyoruz. Teknolojimizi, tasarımlarımızı, üretim alt yapımızı sürekli geliştiriyoruz. Sektörün takip edilen markası olmayı başardık. Üretim alt yapımıza her yıl yatırımlar yapıyoruz. Sürekli yenilik, sürekli büyüme ve sürekli yeni pazarlarda etkin varlık gösterme hedefi ile “biz geleceğiz” diyoruz. Bu iddiamızı da her yıl aldığımız ödüller, yeni pazarlarda edindiğimiz pazar payları ve iç pazarda geldiğimiz başarılı nokta ile tescilliyoruz.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)