BJK Vodafone Arena Stadyumunun Tribün Korkulukları UEFA 2016 Kriterlerine Uygun Olarak Dizayn Lazer Tarafından Üretildi.

İstanbul’un en önemli kültür ve kongre yapılarının toplandığı bölgenin giriş noktasında olan BJK Vodafone Arena Stadyumu; UEFA 2016 kriterlerine uygun olarak, sahip olduğu 41.903 kişi kapasitesinin gerekliliklerini yerine getirecek şekilde planlanmıştır. 2015 yılında inşaatı tamamlanmış olan satdyum DB Architects tarafından spor-eğlence ve aktivite kompleksi olarak tasarlanmıştır. 

Sahip olduğu 41.903 kişi kapasitesinin gerekliliklerini yerine getirecek şekilde planlanan BJK Vodafone Arena Stadyumununun tamamı kapalı ve iki katlı olan tribünleri C90 görüş açısına sahiptir. Bir çok özelliği ile seyircilerin görüş açısı kapanmadan sahanın tümüne hakim olan tribünlerin bir diğer özelliği ise korkuluklarıdır. 

Bir çok özelliği ile seyircilerin görüş açısı kapanmadan sahanın tümüne hakim olan tribünlerin bir diğer özelliği ise korkulukları.

Tasarım ve uygulaması Dizayn Lazer metal tasarım firması tarafından yapılan tribün korkuluklarının imalatı mimar Bünyamin Derman önderliğinde yürütülmüş, Dizayn Lazer’in son teknolojiye sahip  makina parkuru ile üretilip monte edilmiştir. 

Öncelikli olarak belirlenen tasarımların numune çalışmaları hazırlanıp monte edildi. Ön görüşler ve eklemeler  ile şekillenen son tasarımların da teknik çizimleri yapılarak yeni numunelerin de üretilip mantajı yapıldıktan sonra bütün tribün korkulukları UEFA 2016 kriterlerine uygun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi tarafından test edildi. Mukavemet ve direnç testlerini başarı ile geçen tribün korkuluklarının üretim onayları verildi.

Tüm bu süreçlerin ardından üretiminde en kaliteli malzemeler kullanılarak CNC Lazer ve CNC Abkant makinalarında şekillenen tribün korkuluklarının parçaları, yine Dizayn Lazer’in üstün teknoloji ve hassasiyete sahip Robot Kaynak Makinaları ile birleştirilerek kaplamaya hazır hale getirildi. Vodafone Arena, konumu gereği korozyana açık bir noktada oldumasından dolayı korozyon direncini artırmak için de üretimde Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama tercih edildi.

Korkulukların tasarımları taraftarın görüş açısını engellemeyecek şekilde, uygulama aşamasında bazı revizyonlara uğramış olsa da bu revizyonlara Dizayn Lazer hızlı cevap vererek belirlenen süre içerisinde süreci tamamlamayı başarmıştır.

Dizayn Lazer; deneyimli, araştırmacı ve yenilikçi yapısı ile günümüz mimari tasarımlarına uyumlu, beklentilerinizi en üst düzeyde karşılayacak üretim ve tasarım hizmetilerinin yanı sıra son teknolojiye sahip  makina parkuru ile üretimlerine devam etmektedir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)