​Jansen Kampüs: Geometrik Dizaynıyla, Sade Ama Heybetli Bir Yapı

Sivri kenarlardan oluşan görüntüsü ile yeni yapı, fondaki Alp dağları’nın etkileyici görüntüsü ile bir necef taşına benziyor. Genişletilmiş saç kaplı bina cephesi ve Rheinzink ile kaplı çatı bu etkiyi daha da güçlendiriyor. 

Diyagonal şekilde üstü açık iki küpü andıran, farklı yüksekliklerde ve mesafeli olarak birbirine oturtulmuş oldukça geometrik dizaynıyla, sade ama heybetli bir yapı Jansen Campüs. Yapının en düşük yükseklikteki kısmı, aşağı çekilmiş çatı yüzeyi ile sokağın karşı tarafındaki konutlara bir bağlantı oluşturuyor. Binaya giriş, Jansen’in en eski üretim holünün karşısında yer alıyor. İki yapının birbiri ile bağlantısı zengin bitki örtüsüne sahip bir bahçe ile sağlanıyor.

Jansen Campus, işlevsel alanları yatay olarak düzenlenmiş olan üç ana kat ve bir çekme kattan oluşuyor. Giriş, kabul alanı ve yine yeni tasarlanan personel restoranına giden halka açık alanlar zemin katta bulunuyor. Birinci katta müşteri ve çalışanların eğitim odaları yer alıyor. Diğer alanlar, ofis veya toplantı odaları olarak kullanılıyor. Çelik betondan yapılmış olan taşıyıcı konstrüksiyon zemindeki üçgen alanı çevreliyor, bu sayede iç alan esnek ve büyük ölçüde büyük alanlı bir ofis olarak kullanılabiliyor. Dikey bağlantılar iki ögeye ayrılmış: Merdivenli ve asansörlü bir ana bağlantı birimi ve yangın durumunda kaçış yolu olarak kullanılacak merdiven alanı.

Mimar David Macullo, işveren ile yakın işbirliği içinde, kendisini keskin geometrik hatları ile tanımlayan ve böylece geleneksel bir aile işletmesinin kalite, kesinlik ve kalıcılık taleplerini öne çıkartan bir yapı tasarladı. 

Sivri kenarlardan oluşan görüntüsü ile yeni yapı, fondaki Alp dağlarının etkileyici görüntüsü ile bir necef taşına benziyor. Genişletilmiş saç kaplı bina cephesi ve Rheinzink ile kaplı çatı bu etkiyi daha da güçlendiriyor. Ancak, katların ötesine geçen, çelik ve camlardan oluşan, kare şekilli, eğik yerleştirilmiş dev pencereler Jansen Campus’ün ne için kullanılacağını açıkça sergiliyor: Yapıcı birliktelikler için iletişim kurmaya ve toplanmaya hazır bir mekan.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)