Mimaride Yeni Trend “Kültürlerin Yok Olmasını Önlüyor”

Dünya her gün yepyeni bir akımla karşı karşıya… Gelişen moda sektörü teknoloji ile hız kaybetmeden geleceği yakalayabilmeye çalışıyor. Bu doğrultuda iç mimaride yeni trend; geçmiş ile gelecek ardasında ki bağı kopartmamak. Bu bakış açısı ile tasarlanan mekânlar hem hızla gelişen modern dünya içerisinde kültürlerin yok olmasını engelliyor, hem de ihtiyaçlara cevap veriyor.

İnsanların yüzyıllar içerisinde ihtiyaçları doğrultusunda büyük emeklerle oluşturdukları kültür öğelerinin çok önemli bir miras olduğunu söyleyen AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz; “Biz çalıştığımız bölgelerde o yörelerin simgesi durumuna gelmiş, o yöreyi, o bölge insanını anlatan ürünleri kullanmayı gerçekten çok önemsiyoruz. Çünkü ortaya çıkan tüm o kültür öğeleri uzun süreçler içerisinde bugünkü formalarını alıyor ve geçtiği her neslin izlerini taşıyor. Ayrıca bu ürünlerin çoğu el emeği ile ortaya çıkıyor ve bu onları paha biçilmez yapıyor” dedi.

Yöresel çizgileri mekân tasarımlarında kullanırken modern dünyanın ihtiyaçlarını da göz önünde tuttuklarının altını çizen Akyüz; “Tasarladığımız mekânlarda ilk önceliğimiz insanların isteklerine cevap vermek. Çünkü insanlar daha lüks restoranlarda daha akıllı evlerde oturmak istiyor. Teknoloji ilerledikçe bunun sonu gelmeyecek. Biz de devamlı buna uyum sağlayarak kendimizi daha yukarı çekmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda insanların yaşam kalitesini de… Bunu yaparken de yüzyıllardır oluşmuş bir kültürlerden esinleniyoruz” diye konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)