Tekfen İnşaat, Katar Yollarına İmza Atmaya Devam Ediyor

Tekfen İnşaat, Katar Devleti ile imzaladığı ön protokol ile, 34 km uzunluğundaki “Al Khor Expressway” Projesi’ni hayata geçirecek.

2005 yılından bu yana Katar’da birçok önemli otoyol projesini üstlenerek hayata geçirilmesini sağlayan Tekfen İnşaat, Katar Devleti ile imzaladığı anlaşmayla “Al Khor Expressway” Projesi’ni gerçekleştirecek. Katar’da hayata geçirdiği prestijli projelere bir yenisini de Al Khor Expressway ile ekleyecek olan Tekfen İnşaat, 60 yıllık tecrübesiyle projeyi anahtar teslimi olarak 36 ay içerisinde teslim edecek.

T.C. Ulaştırma Bakanı Sn. Ahmet Arslan’ın himayesinde, Katar Şehircilik Bakanı Sn. Mohammed Bin Abdullah Al Ruhaihi ve Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Gigin tarafından imzalanan ön protokol kapsamında, Al Khor Expressway otoyolu toplam 34 kilometre uzunluğunda, geliş - gidiş olarak 10 şeritli olarak inşa edilecek. Çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitlerin yer aldığı proje, Katar’ın en prestijli projelerinden biri olacak. Tekfen İnşaat, Katar Devleti için büyük önem taşıyan projeyi, 7.6 milyar Katar Riyali (yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları) bedelle üstleniyor. Bu Tekfen İnşaat’ın mevcut iş miktarını (backlog) ikiye katlarken, 60 yıllık tarihinde tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olma özelliğini de taşıyor.

Katar’da 1,5 milyar dolarlık iş hacmi

2005 yılından bu yana Katar’da aralıksız çalışarak toplam 1.5 milyar ABD Doları tutarında tamamlanmış iş hacmine imza atan Tekfen İnşaat, bugüne kadar Katar’da Bayındırlık İşleri İdaresi ASHGHAL için “Katar Kuzey Otoyolu Projesi, Paket 2 ve 3”, “Merasim Yolu”, “Katar Kuzey Otoyolu Yanyollar ve İlave Kavşaklar Projeleri”ni, sanayi altyapısı alanında ise QAPCO için “Düşük Yoğunluklu Polietilen Tesisi” (2006) ve Qatar Petroleum için de “Ham Petrol ve Ethan Gazı İletim Boru Hatları”nı (2005 ve 2006) başarıyla tamamlamıştır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)