Üst Düzey Bir İş Oteli; Sheraton Grand Ataşehir

İç mimarisi Kreatif mimarlık tarafından yapılan Sheraton Grand Ataşehir, finans merkezine yakınlığı sebebiyle Sheraton standartları çerçevesinde üst düzey bir iş oteli olarak tasarlandı.

İç Mimari Tasarım: Kreatif Mimarlık
Tasarım ekibi: A. Volkan, S. Cengiç, N.Asal, B. Alibabazade, E. Botsali
İşveren: Cevahir Holding
Proje yeri: Ataşehir, İstanbul
Kapalı alan: 42.000 m2
Fotoğraflar: Haldun Kırkbir
Tedarikçi: BELENCO
Malzeme: Kuvars 
Renk: Metropol Grey
Uygulama Alanları: Lobi + 110 Oda (Zemin Kaplamaları, Banyo Tezgahları, Restaurant Masaları ve Oda Valizlikleri)

İç mimarisi Kreatif Mimarlık tarafından yapılan Sheraton Grand Ataşehir, finans merkezine yakınlığı sebebiyle Sheraton standartları çerçevesinde üst düzey bir iş oteli olarak tasarlandı. Tasarımında mekanların şık ve konforlu olmasına özen gösterilen otelde, şehir dışından gelen iş adamlarının iş amaçlı da kullanabileceği fonksiyonları içinde barındırması sağlandı.

Ayrıca otel odalarının konforlu, rahat ve teknolojik olarak güncel tüm gereksinimleri karşılaması hedeflendi.

Özellikle otelin giriş katındaki lobisinde, ala carte restoran ve barında kısa görüşmeler yapılabileceği gibi bir alt katta çeşitli büyüklüklerde toplantı salonları ve balo salonu organizasyonların düzenlenebilmesi planlandı. Giriş katındaki tüm fonksiyonlar sokak etkisi verecek şekilde ana aks üzerine yerleştirilerek, aydınlık ve şık bir iç pasaj atmosferi yaratıldı. Aks üzerinde rüzgarda savrulan yaprak etkisinin soyutlandığı iki adet özel tasarım avize ünlü Çek aydınlatma firması Preciosa ile tasarlandı.  Karşılama bankolarının arkasındaki duvarda ise Maya Romanoff markası İstiridye kabuklarından tasarlanmış özel bir duvar kağıdı kullanıldı. 

Mekanlarının şık ve konforlu olmasına özen gösterilen otelin girişinde yer alan kafede Poltrano Frau marka koltuklar, ala carte restoranın zemininde ve kolonlarında özel kesim doğal taş paneller kullanıldı. Mekan içinde metal ve deri kullanılarak özel paneller ve ayırıcı seperasyonlar tasarlandı. Aksının sonunda yer alan barın eğrisel oturma alanında özel kesim ayna ve ahşap kullanıldı. 

SHERATON GRAND ATAŞEHİR’DE BELENCO ÜRÜNLERİ KULLANILDI.

Otelin lobisinde, banyo tezgahlarında, restaurant masalarında ve oda valizliklerinde ise Belenco Kuvars yüzeyler kullanıldı. Metropol Grey renginin tercih edildiği Belenco kuvars yüzeylerin sıcak ve doğal tonları ile otel içinde tasarım bütünlüğü elde edildi.

Belenco kuvars yüzeyler; şıklığı, leke tutmaz, kırılmaz, çizilmez, gözeneksiz ve kompakt yapısının yanı sıra üzerinde bakteri veya mikro organizma üremesine izin vermeyen yapısı ile çok daha sağlam ve hijyenik. Hijyenik yapısı LGA ve NSF tarafından onaylanan Belenco, gözeneksiz yüzeyi sayesinde kullanıldığı her yerde hijyen sağladığı için özel bir bakım ve koruma gerektirmiyor, kolayca temizleniyor. 

Doğal ve büyüleyici Kuvars mineralini, %100 biyolojik bağlayıcılarla harmanlayan  Belenco, tasarımı teknolojiyle birleşerek günümüzün tercih edilen yüzeylerini oluşturuyor. 

Doğal ve büyüleyici kuvars mineralini, %100 biyolojik bağlayıcılarla harmanlayan Belenco, tasarımı teknolojiyle birleştirerek günümüzün tercih edilen yüzeylerini oluşturuyor. Belenco Kuvars yüzeller parlaklığını içerdiği kuvarsın doğal ışıltısından alarak mekanlara dinamizm katıyor. “GreenGuard Belgeli” Belenco Kuvars Yüzeyler iç mekan hava kalitesini arttıran ürün özellikleri ile de tüm mekanlarda güvenle kullanılıyor.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)