AE Arma-Elektropanç Al Maktoum Uluslararası Havalanı Yolcu Terminali Binası Genişletme Projesine İmza Attı

Türkiye’nin lider teknik müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, Dubai Al Maktoum Uluslararası Havalimanı yolcu terminal binası genişletme projesinin tüm elektromekanik taahhüt işlerini üstlenerek, tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak projenin teknik müteahhidi oldu. 

Ana müteahhit Al Jaber Mühendislik ve Müteahhitlik (ALEC) tarafından yolcu terminal binası genişletme projesinin tüm elektromekanik taahhüt işleri AE Arma-Elektropanç’a verildi. Al Maktoum Uluslararası Havaalanı yolcu terminali genişletme projesinin işvereni ise Dubai Havacılık Mühendislik Projeleri (DAEP) firmasıdır. DAEP, Dubai’nin dinamik havacılık sektörünün, tasarım, ana planlama, alt yapı geliştirme ve inşaattan sorumlu lider mühendislik organizasyonudur.

Projenin imzalanan ilk fazında, 66 bin 107 m² büyüklüğündeki yolcu terminal binası 145 bin 926 m² olacak ve Haziran 2018’de tamamlanacak. Tamamlandığında 26,5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

Yolcu terminali genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, gelen yolcular için bekleme salonu, bagaj alanı ve ilgili hizmetlerin yanı sıra, bagaj taşıma sistemini de barındıracak olan gelen yolcu binası toplamda 55 kontrol noktası, vize ve ilgili servis alanlarıyla hizmet verecek.

Giden yolcu binası 64 yeni check-in kontuarının yanı sıra 10 business kontuarıyla hizmet verecek. Genişletme projesinde ayrıca, 12 yeni lounge salonu yer alacak.

AE’nin teknik müteahhitlik işleri kapsamında; HVAC, BMS,boru ve drenaj sistemleri, yangınla mücadele sistemleri, SCADA dahil olmak üzere, tüm alçak ve orta gerilim elektrik sistemleri, yangın alarm sistemleri, ışık kontrol ve acil aydınlatma sistemleri ile BİM dizayn işlerinin tedarik, kurulum, test ve devreye alma ile eğitim işlerini üstlenmiştir.

Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nin kalbi olarak gösterilen Dubai’ye yeni bir soluk getireceğini vurgulayan AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ç. Kızılhan “Dubai’deki projelerimize bir yenisini daha eklemekten büyük heyecan duyuyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nde büyüme yolunda Al Maktoum Uluslararası Havalimanı projesi bizim için büyük önem taşıyor.” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)