Mimar Kayhan Çakanel Dubai Cityscape 2016 İzlenimlerini Ekoyapı Dergisi İçin Paylaştı

Dünyanın en önemli ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan ‘Dubai Cityscape 2016’,Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok yatırımcıyı bir araya getirdi. 6-8 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen fuara katılan Türk gayrimenkul ve mimarlık şirketleri de işbirlikleri için yabancı yatırımcılar ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

Fuarın ardından Ekoyapı dergisi okuyucuları için ‘Dubai Cityscape 2016’yı değerlendiren Efekta Mimarlık kurucusu Kayhan Çakanel; bu yıl ziyaretçi sayısında azalma olmasına rağmen geçen seneye oranla çok daha verimli bir fuar dönemi geçirildiğine dikkat çekti. 

Dubai Cityscape 2016 değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Dubai Cityscape, Cityscape Global fuarları içinde en önemli olanı diyebilirim. Geçen senelere oranla bu sene ziyaretçi sayında bir azalma hissettik, bunun Kurban Bayramı ile çakışmasının sebep olduğuna dair yorumlar yapıldı ama katılımcı olarak bizler için önemli olan sayısal ziyaretçi sayısından öte verimli olup olmayışı,bu bağlamda hem bizim açımızdan hem de diğer katılımcı Türk firmaları açısından verimliydi diyebiliriz. Efekta Mimarlık olarak biz bu sene geçen seneye oranla çok daha verimli bir fuar dönemi geçirdiğimizi, yaptığımız bire bir görüşmelerin çok daha sonuç odaklı olduğunu söyleyebiliriz. 

Fuar gayrimenkul  yatırımcıları açısındanda verimli geçti diyebilir miyiz?

Genel anlamda Dubai Cityscape’e Türkiye’den katılan gayrimenkul yatırımcı sayısında da ciddi bir azalma vardı, geçen sene altmışın üzerinde firma katılmışken bu yıl yirmi civarında firma katıldı. Mimarlık firması olarak da sadece üç firma vardı. 

Gayrimenkul  yatırımcılarının Dubai Cityscape’den beklentileri bizden farklı çünkü yatırımcıların hedefi kendi yatırımları ile ilgili olarak işbirlikleri yapmak... Bu yıl da Türk firmaları dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılara projelerini tanıttı, Türk yatırımcılarımız ile yaptığımız sohbetlerde onların da olumlu görüşmeler yaptıklarını gördük ancak reel olarak ne gibi kazanımlar ve sonuçlarla döndüklerini bilemiyorum.  

Dubai Cityscape’e daha çok mimarlık ofisi katılmalı mı? Neden?

Tabiki katılmalı bence çünkü sektör; mimarıyla, yatırımcısıyla, müteahhitiyle bir bütün ve sektör olarak eğer yönümüz yurtdışı olacak ise bunun bir ayağı da Körfez ülkeleri... Ayrıca hizmet sektörü olarak bu işin en başında ve en olması gereken yerde bulunan mimarlık sektörünün de daha çok temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)