​THBB Eğitim Programını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

İş güvenliğine büyük önem veren Türkiye Hazır Beton Birliği eğitim programlarına tüm hızıyla devam ediyor. Beton mikseri şoförlerine güvenli sürüş eğitimi de veren Türkiye Hazır Beton Birliği sektörün gelişimi adına öncülüğünü sürdürüyor.

Türkiye’de güvenli ve dayanıklı yapının inşası için gerekli olan kaliteli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beton üretiminin ve kullanımının yaygınlaşması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği, sektörün gelişimine yönelik projeleri de hayata geçiriyor.

İş güvenliği konusuna büyük önem veren Türkiye Hazır Beton Birliği, beton mikseri şoförlerini toplam 40 saatlik operatörlük eğitimine tabi tutuyor. Bu eğitim kapsamında beton mikseri sürücüleri öncelikle ileri ve güvenli sürüş teknikleri dersi alıyor. Eğitimlerde, beton uygulamaları hakkında genel bilgilerin yanı sıra, araç bakımı ve kullanımı, lastik bakımı, öfke kontrolü, trafik, ilkyardım vb. değişik konularda dersler veriliyor. Güvenli sürüş eğitimleri kapsamında, virajlarda ağırlık transferi, özel mikser ile devrilme simülasyonu, devrilmeyi önlemek için kullanılan teknikler ve sert direksiyon hareketleri yerine, yumuşak direksiyon hareketlerinin önemi uygulamalı olarak anlatılıyor. 40 saatlik eğitim sonrasında başarılı olan şoförler belge almaya hak kazanıyor. 

Yavuz Işık: Öncülük yapmaya hazırız

Uzun ömürlü ve depreme dayanıklı yapı üretimi için, betonun inşaatlarda zamanında ve tekniğine uygun şekilde işlenmesi büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda kolon, kiriş vb. taşıyıcı yapı elemanlarının beton dökümlerinin bir seferde yapılması gerekiyor. Bunun için de betonu taşıyan araçların trafiğe çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesi öneriliyor. 

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “Birliğimiz, beton mikseri şoförlerini toplam 40 saatlik bir eğitime tabi tutuyor. THBB olarak sektördeki sorumluluklarımızı yerine getiriyor, eğitime de eğiliyoruz. Çalışmalarımız bu çerçevede tüm hızıyla devam edecek. Birlik olarak sektörün ve kamuoyunun yaşadığı sorunların yetkililerle paylaşılmasında öncülük etmeye hazırız. Birliğimizin üyesi olmayan firmaları da, transmikser şoförlerini eğitimlerimize göndermeye davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)