Jeneratör Sektöründe Farkı Ar-Ge Belirliyor

Jeneratör sektöründe firmaların değişen tüketici taleplerine ayak uydurması için Ar-Ge çalışmalarına öncelik vermeleri gerekiyor. Teknolojik gelişmeleri takip ederek çevreci ve inovatif ürünler geliştiren firmalar, jeneratör sektörünün global standartlarını belirliyor. Ar-Ge çalışmalarına yıllık cirodan büyük bir oran yatırdıklarını dile getiren Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, 2019 yılında tam donanımlı bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurarak jeneratör sektörüne yön vermeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Enerji talebinin dünya çapında yoğun olduğu günümüzde enerjinin devamlılığını sağlayan jeneratör sektörü önemli bir yere sahip. Jeneratör firmalarını pazarda farklı kılan kriterlerin başında ise teknolojik gelişmeleri takip etmek ve Ar-Ge çalışmaları ile değişen koşullara bağlı ürünler geliştirmek geliyor.

Sektörde öncülük etmenin yalnız Ar-Ge çalışmaları ile gerçekleşebileceğini belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “Türk bir firma olarak Ar-Ge yatırımlarımız sayesinde global standartlarda üretim yapan dünyada ilk beş jeneratör üreticisi arasında yer alıyoruz. Dünya trendlerini ve müşteri taleplerini yakından takip ederek Türkiye’de ve Amerika’da Ar-Ge ekiplerimiz ile ürünlerimizi geliştiriyoruz. Aksa Jeneratör olarak hedefimiz, 2019 yılı sonunda tam donanımlı bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurmak. Bu merkez ile birlikte her zaman inovatif ürünler geliştiren bir yapıya kavuşarak sektördeki önceliğimizi tüm dünyaya kanıtlamak istiyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji gündemde 

Ar-Ge alanındaki çalışmalarının tabanını yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirleyen Aksa Jeneratör, dünya endüstrisinin yüzünü çevirdiği sürdürülebilirlik konusunu çalışmalarının hedefi haline getiriyor. Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker;  “Özellikle çevreci ürünler, sessiz jeneratörler, daha kısa sürede devreye giren jeneratörlerin üretimi ve geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl AR-GE ekibimiz ile yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yürüttüğümüz başarılı çalışmalar neticesinde hibrit jeneratör projemizi ürün gamımıza ekledik. Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrojen gruplara entegrasyonuyla ortaya çıkarılmış hibrit projemizi geçtiğimiz aylarda ilk kez Almanya Bauma Fuarı’nda sergiledik” dedi.

Aksa Jeneratör, dünyanın 6 kıtasına hizmet veren bir firma olarak, dünya standartlarına uygun ve çevreye uyumlu üretim için çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır emisyonlu toz boya, düşük emisyonlu jeneratör grupları üzerine AR-GE çalışmalarını sürdüren Aksa Jeneratör, geliştirdiği kojenerasyon ve trijenerasyon jeneratör sistemleri ile de ekonomik ve çevreci çözümler kapsamında çalışmalarına devam ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)