​Kendi Kendine Yetebilen Bir Yüzen Ev; Floatwing

Floatwing’de kullanılan ekipmanlar ve mobilyalar tamamen modüler ve doğa dostu bir tasarıma sahip. Ayrıca karbon ayak izi ve enerji ihtiyaçlarını en aza indirecek teknoloji ile yapılmış.

Floatwing, Portekiz’deki Coimbra Üniversitesi’ne bağlı tasarım grubu Friday’in yeni modüler yüzen evleri serisi.

Floatwing birden fazla boyda üretilebiliyor. Bütün çeşitlerin genişliği aynı olsa da uzunlukları değişiklik gösterebiliyor ve içinde üç adete kadar çift yataklı yatak odası barındırabiliyor. Çatı ve üst güverteyi destekleyen harici yapı iskeleti sayesinde duvarlar neredeyse tamamen camdan yapılıyor. Camdan yapılan duvar panelleri kızaklarla açılarak yaşam alanını tamamen esintiyle buluşturabiliyor.

Yüzen evin mutfağında her gün kullanabileceğiniz ekipmanlar bulunuyor. Isı pompası, alternatif akım jeneratörü, barbekü, şarap mahzeni ve soba gibi. Floatwing’de kullanılan ekipmanlar ve mobilyalar tamamen modüler ve doğa dostu bir tasarıma sahip. Ayrıca karbon ayak izi ve enerji ihtiyaçlarını en aza indirecek teknoloji ile yapılmış.

Modüler Floatwing iki standart nakliye konteynerine sığabiliyor ve dünyanın neredeyse her yerine gönderilebilyor.

Modüler Floatwing iki standart nakliye konteynerine sığabiliyor ve dünyanın neredeyse her yerine gönderilebiliyor.İki küçük motor, kullanıcıların yüzen evlerini yavaşça üç deniz mili hızda ilerletebilmelerini sağlıyor. (saatte yaklaşık 5 kilometre).

Nisan ve Eylül ayları arasında yılın altı ayı boyunca yüzen ev herhangi bir yakıt ikmaline ya da bakıma ihtiyaç duymuyor, bu süre yakıt depolama ve pelet çuvalları yoluyla bir yıla kadar da uzayabiliyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)