2017 Banyo Trendleri

Bu yıl banyolarda doğal, teknolojik ve tasarruflu tasarımlar ön plana çıkıyor. Modern ve şık bir banyo yaratmak için metalik kaplamalar tercih edilirken gri, mor ve yeşil gibi koyu tonlar favori renkler arasında yerini alıyor. Aquablade ve kanalsız klozetler ise daha temiz ve hijyenik bir banyoya sahip olmak isteyenlerin ilk tercihi. 

Banyolar, kişisel mekanların başında geliyor. Günümüz banyoları ise artık; insanların vakit geçirdikleri, enerji depoladıkları, yenilenmek ve rahatlamak için fırsat yarattıkları birer yaşam alanına dönüştü. İnovatif yaklaşım ile her zevke hitap eden ve geniş ürün yelpazesi ile kaliteli, şık ve fonksiyonel banyo çözümleri sunan Ideal Standard, banyolardaki bu dönüşümle birlikte 2017’nin banyo trendlerini açıkladı. 

Banyolar çiçekleniyor

2017, dış dünyayı banyolara taşıdığımız bir yıl olacak. Doğa ile bağlantı kurduğumuz, doğanın eşsiz güzelliğini banyolarda hissedeceğimiz detaylar 2017'nin banyolarına damgasını vuruyor. Özellikle nemli havalarda yetişen bitkilerin eklenmesiyle banyolara daha canlı ve doğal bir hava katılıyor. Bambu, sarmaşık, aloe vera gibi bitkiler bunlardan birkaçı.

Metalik kaplamalar modern görünüm sağlıyor

Kimi zaman ayrıntılardaki küçük değişiklikler mekanlarda büyük farklılıklar yaratabiliyor. 2017 banyo dekorasyonunda altın, bakır gibi metalik kaplamalara yer vermek estetik açıdan göz alıcı bir şıklık sunarken banyolara aynı zamanda modern bir hava da katıyor. 

Gri tonları lüks algısı yaratıyor, koyu mor ve koyu yeşil revaçta

Artık daha sıcak ve rahat bir yaşam alanı olarak tasarlanan banyolar daha çok tercih edilirken bunu anımsatan renkler de dikkatle seçiliyor. Bu yıl özellikle gri gibi koyu tonların kullanımı banyoları daha lüks bir yaşam alanına dönüştürüyor. Koyu mor ve koyu yeşil gibi renkler ise yükselişte.

Dijital teknolojiler olmazsa olmaz

Teknolojinin akıl almaz hızı banyolarda da birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Suyun sıcaklığını hesaplayan, küvetlerdeki su seviyesini belirleyen ve böylece su tasarrufu sağlayarak çevre dostu tasarımları hayata geçiren dijital teknolojiler 2017 banyolarının vazgeçilmezi. 

Daha hijyenik klozetler

Banyo ve tuvaletler, en fazla hijyene ihtiyaç duyulan alanların başında geliyor. Günümüzde, banyolarda daha temiz ve hijyenik bir ortam yaratan tasarımlar ise tüketicilerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor. 2017 banyolarında özellikle su sıçratmayan klozetler ön planda. 

Tezgah üstü lavabolarda estetik ve fonksiyonellik ön planda

Son zamanlarda banyo dekorasyonunda önem kazanan fonksiyonel, estetik ve teknolojik ürünler banyoları evin en vazgeçilmez yaşam alanlarından birine dönüştürüyor. 2017’de özellikle alandan tasarruf sağlamak ve daha estetik görünüm kazanmak için tezgah üstü lavabolar daha çok tercih ediliyor. Bunun yanı sıra çift hazneli lavabolar da bu yılın trendleri arasında yerini alıyor. 

Banyolar özgürleşiyor

Banyo dekorasyonunda kullanım alanı ve amaç önemli bir kriter haline geldi. Banyo ortamındaki detaylara odaklananlar ve hayalindeki banyoyu yaratmak isteyenler; daha özgün ve özgürce hareket edebilecekleri banyoları tercih ediyor. Renginden işlevselliğine, dolabından armatürüne kadar tam bir banyo çözümü sunmak önem taşıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)