Dubai' Büyük Yaya Dostu Kentsel Yeşil Alan Planlıyor

Dubai Holding ve Dubai Kent Yönetimi arasında ortak bir proje olan park, yaya yollarının 18 mil , koşu pistinin 12 mil, bisiklet pistinin 9 mil ve doğa parkurlarının 4 mil değerinde olacağı planlanıyor.

 55 oyun alanı, 45 spor sahası, beş büyük etkinlik mekanı, dükkan, restoran ve kafe perakende alanları da olacak. 


Dubailand'de bulunan inşaatın ilk etabı, koşu ve bisiklet parkurlarının başlangıcı ve bazı yaya geçitleri ile 2017'de daha sonra başlayacak. Dubai Büyükşehir Belediye Genel Müdürü Hüseyin Lootah , "Doğal manzara ve turist çekmeye ek olarak, New York, Londra ve Singapur da dahil olmak üzere her büyük şehir, kültürel ve sosyal kimliğini yansıtan ikonik bir parka sahip" dedi . " " Yeşil, açık alanların sağlanması, sakinler arasında yaşam kalitesini yükseltmede çok önemli bir rol oynamakta, yeni  arayışlar aramak ve en sevdikleri eğlencelerin tadını çıkarma isteği yaratmaktadır. Bu tür parklar, daha geniş kentin farklı kesimleri arasında önemli bağlantılar oluşturarak onları insanları bir araya getiren popüler yerler olarak konumlandırıyor. Bu parkın Dubai Belediyesi ile birlikte geliştirilmesi Dubai'nin çarpıcı manzarasını göstermek ve onu en tanınmış küresel şehirler arasında konumlandırmayı hedefliyor" diye ekliyor.



Park ayrıca, Dubai'deki nüfus yoğunluğunu, kişi başına toplam 12.5 kilometre kare ile azaltmayı ve mevcut yoğunluğundan yüzde 17 düşürmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, geniş doğal peyzajı ve ağaçları eklemenin, mevcut  biyoçeşitliliği korumak ve bölgenin kentsel ekolojisini arttırmak için çevredeki hava kalitesini iyileştirmesi bekleniyor.

Park enerji üretimine yerinde entegre olacak, Atık geri dönüşümü, doğal gölgeleme, kablosuz internet bağlantısı yanı sıra kilometrede beş litrelik düşük su tüketimi, yerli ve temin edilen 15.000 ağaç türünün bulunduğu bir ev olacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)