Benzersiz Bir Cephe Kimliğine Sahip Pixel Binası

Eski bir bira fabrikası, olan CUB Binası  Melbourne'un en önemli ve iddialı  projelerinden birini yaşamıştır. Merkezi bir kentsel alanda bulunan fabrika alanı  , uzun süren tartışmalara ve fikirlere konu olmuştur . Mimari Tasarım Ofisi  Studio505  Geliştirme Ofisi'ni (Pixel) tasarlamak üzere projeye başladı.

105 LEED puanı alan Pixel, Avustralya'daki ilk nötr-karbon ofis binası olup, kendi gücünü ve suyunu sahada üretmektedir.

Pixel, karbonla sınırlandırılmış bir çevre, enerji verimliliğine daha fazla odaklanılması ile yapılmış bir  ‘Future Office’ dir. Aynı zamanda inşaat sektöründe yeni teknolojilerin sürmekte olan etkilerini azaltmayı mümkün kılar .

Pixel  görünürlüğünü arttıran en büyük özelliği renkli dış cephesidir.  Sıfır atık, basitleştirilmiş fakat karmaşık bir montaj, geri dönüşümlü renk panelleri, gün ışığı, gölge, görüş ve parlaklık kontrolü maksimum seviyeye çıkıyor. Cephe, Pixel'in çevresini sürekli sararak canlı ve benzersiz bir kimlik yaratıyor.

Pixel, inşa edilecek en doğal  su arıtma ve kullanma sistemlerinden birini sunmaktadır. Dengeli bir yapı olarak tasarlanan bina  Melbourne, 1999-2009 yılları arasındaki ortalama on yıllık yağış miktarını korursa, Pixel su temini için kendi kendini yöneten bir yapı haline gelecektir. Yağmur suyunu toplayan geniş yeşil çatıları ,  balkonlarında meyve bahçesi  oluşturulmasına kadar sadece sürdürülebilirlik fikirlerini bir arada bulunduran bir yapı olarak kalmayıp;   ortak yaşamın da deneyimleneceği kamusal alan olacaktır.



Proje Künyesi:


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)