Gayrimenkulde, 200 Milyon Dolarlık Ortaklık!

Pana Yapı, Katarda yaşayan “Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı” Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile CITY projesi için el sıkıştı. Kentsel dönüşümün marka üslerinden biri haline gelen Fikirtepe’de, Brooklyn zincirini hayata geçiren PANA Yapı, City projesi için toplam değeri 200 milyon dolar olan anlaşma gerçekleştirdi. Anlaşma Katarlı şirketin Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırımı oldu.

Türkiye’nin gayrimenkul alanındaki lider kuruluşlarından PANA Yapı ile Katarlı Albawakir Group, Fikirtepe’de buluştu. Pana Yapı ile Albawakir Group, Fikirtepe’deki 828 ünitelik ticari ve konut projesi CITY için güçlerini birleştirdi. 200 milyon dolarlık yatırımın anlaşması, Pana Yapı ve Albawakir Group Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. Projenin 3 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm proje alanı olarak kabul gören Fikirtepe Bölgesinin en büyük yatırımcısı ve proje geliştiricisi olarak bilinen Pana Yapı, Fikirtepe’ye Katar’ın dev firmalarından Albawakir’i City projesinin ortaklığı ile getirerek hem sektöre hem de Fikirtepe’ye önemli bir katkı daha sağlamayı hedefliyor.

Son dönemde hayata geçirdiği elit projelerle gayrimenkul sektörünün örnek markalarından birisi haline gelen PANA Yapı, Katarlı ortağı ile hayata geçireceği CITY projesinin dışında şu anda Fikirtepe’de toplamda 1.812 daire ile 108 adet ticari üniteden oluşan Brooklyn Park, Brooklyn Life ve Brooklyn Dream projelerinin yapımına da devam ediyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)