Avrupa Ekoköy Konferansı 2017 Ӓngsbacka, İsveç

Avrupa Global Ekoköy Ağı (GEN Avrupa) 21. yaz konferansı ‘Bilinçli Mutluluk: Geleceği Bugün Yaşamak – Dayanışma, İyileştirme (Resilience) ve Ümit’ İsveç ekoköyü Ӓngsbacka’da gerçekleştirilecek.

Her yıl yüzlerce ekoköylerde yaşayanları ve destekçilerini bir araya getiren bu etkinlikte konuşmacılar, etkinlikler ve atölyeler gerçekleştirilmekte. Belirsiz bir ekolojik ve politik gelecek çağında, GEN Avrupa Konseyi Başkanı Robert Hall etkinlikle ilgili ‘Avrupanın kırsal bölge halkından değişimi başlatanlarla biraraya gelin ve bir ağ kurun. İnsanlığa ve gezegene hizmet ederken kendinizi daha fazla mutlu etmenin yollarını bize katılarak öğrenin’ diyerek katılmak isteyenleri davet etmektedir. 

Global Ekoköy Ağı üyelik temelli ekoköy koalisyonudur veya ekolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel sürdürülebilirliği bütünleştirerek yaşayan topluluk modelidir. GEN Avrupa Ağı Avrupadaki toplulukların ve ekoköylerin sürdürülmesinde bağlayıcı ve yayılmasını kolaylaştırıcı bir görev üstlenmektedir. 

Bu yıl gerçekleştirilecek konferansın konu başlıkları Dayanışma, İyileştirme ve Ümit konferans süresince yapılacak aktiviteler ve atölyelerde irdelenerek Charles Eisenstein ve Helena Norberg-Hodge’un yapacağı açılış konuşmalarıyla eklemlendirilecektir. 

Charles Eisenstein kendi tanımıyla ‘Büyümeyi durdurma aktivisti’ ve uluslararası camiada Kutsal Ekonomi ve Kalbimizin Bildiği Daha Güzel Bir Dünya Mümkün, kitaplarıyla tanınan, Publisher’s Weekly dergisinde ‘devrimsel ve interaktif bir kitap… okuyucuları alışılmışın dışında düşünmeye yönlendiriyor’ sözleriyle tanıtılan bir yazar. Kendisi ‘zamanımızın gelen ve yükselen akıllarından biri’ olarak tanımlanıyor.  Helena Norberg-Hodge 30 yılı aşkın süredir kişisel, sosyal ve ekolojik refah konularında ‘yeni ekonomi’ harketinin öncülüğünü sürdürüyor. Kendisi yazar, film yapımcısı ve Yerel Gelecekler (Local Futures) adlı ekonomik globalizasyonu lokalizasyona sistemik olarak kaydırmayı hedefleyen organizasyonunun yöneticisi. Kendisi 2011 yılında çekilen ve ödül kazanan Mutluluğun Ekonomisi (The Economics of Hapiness) adlı filmin eş yöneticisi ve prodüktörü. 

Her yıl yaz konferansında üye toplulukların geliştirdiği yaratıcı çözümler Ekoköy Sürdürülebilir Teknoloji Sergisinde veya diğer adıyla E.S.T.Expo’da solar fırınlar, termo-kompost ısıtma sistemleri ve su arıtıcıları gibi Avrupa ekoköylerinde tasarlanmış ürünler sergilenmekte. Katılımcılar bu 5 günlük etkinlikte kendi istek ve ilgilerine göre istedikleri aktivitelere katılma şansına sahip olacaklar.  ‘Daha güzel bir Dünya Mümkün… ve siz bunun bir parçasını Ӓngsbacka toplaşmasında deneyimleme şansına sahip olacaksınız’ sözleriyle Ӓngsbacka topluluğundan Ewa Jacobsson dile getirmekte.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)