PARK-etme (PARK-ing) Günü

Park etme günü; vatandaşların, sanatçıların ve aktivistlerin paralı park alanlarını, geçici kamu alanlarına dönüştürmek için işbirliği yaptıkları yıllık açık kaynaklı küresel bir etkinliktir.

Bu proje 2005’te, San Francisco’da bir sanat ve tasarım stüdyosu olan Rebar’ın paralı bir park yerini geçici bir kamu parkına dönüştürmesi ile başladı. 2005’ten beri PARK-etme Günü, tüm dünyada şehir bağlamında yeni geçici kamu alanı biçimleri yaratan kuruluşlar ve bireylerle küresel bir harekete evrildi. PARK-etme Günü’nün misyonu şehirde daha fazla açık alan ihtiyacına dikkat çekmek, kamu alanının nasıl yaratıldığı ve tahsis edildiği üzerine eleştirel bir tartışma başlatmak ve şehirdeki insan yaşam alanının kalitesini artırmak. 

PARK-etme Günü oldukça eğlenceli olmakla birlikte, paralı park alanını kamusal alanın önemli bir parçası olarak cömertlik, kültürel ifade, sosyalleşme ve oyun için etkin bir şekilde yeniden değerlendirdi. PARK-etme Günü geçici bir proje olmasına rağmen, şehir peyzajını kalıcı olarak iyileştirecek şehir hareketlerine katılmak için ilham vereceğe benziyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)