Viko Artık Panasonic Eco Solutions Unvanı ile Faaliyet Gösterecek

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO’nun, dünyanın en itibarlı şirketlerinden Panasonic Corporation bünyesinde yer alan Eco Solutions Grubuna bağlanma sürecinin ikinci aşaması tamamlandı. Panasonic’in 2014 yılında gerçekleştirdiği ve son dönemlerde ülkemizdeki en önemli yabancı sermaye girişimi olan yatırımla birlikte Panasonic bünyesinde katılan VİKO, bundan böyle “Panasonic Eco Solutions Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ” unvanı ile faaliyet gösterecek.

Doğuşu 1966 yılında uzanan ve 2014 yılı Mart ayından bu yana Dünya Teknoloji Devi Panasonic Corporation’a ait Eco Solutions grubuna bağlı olarak faaliyetlerini yürüten VİKO markası önümüzdeki süreçte resmen “Panasonic Eco Solutions Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ” unvanı ile faaliyet gösterecek. Türkiye pazarındaki liderliğini korurken, 70′ten fazla ülkeye yaptığı ihracat ile ülkemizi dünya pazarlarında başarıyla temsil eden şirket, kurumsal kimlik ve unvan değişikliğini kapsayan bu değişimi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında çalışanları ile paylaştı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Takaki Oguri, Genel Müdür Nusret Kayhan Apaydın, Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm şirket çalışanları katılım gösterdi.

Türkiye’nin yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz

Yönetim Kurulu Başkanı Takaki Oguri yaptığı konuşmasında “ Bugünden itibaren hepimiz için yeni bir dönem başlıyor. Elbette yaklaşık üç yıldır Panasonic grubuna bağlı olarak faaliyet göstermekteydik ancak bugün artık her anlamda bizleri daha sorumlu kılan ve daha aksiyoner olmamızı gerektiren bir sürece girdiğimizi söylemeliyim. Panasonic olarak Türkiye’nin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline olan inancımız nedeniyle yatırımlarımızı ve istihdama olan katkımızı her geçen gün artırmaktayız. 2014 yılında 750 olan çalışan sayımız bugün itibarı ile 950’ye ulaşmıştır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de başarılarımızı üstelik çok daha büyük bir inançla geleceğe taşıyacağımıza ve Panasonic çatısı altında sektörümüzün lider şirketi olarak güçlü bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum “ dedi.

Üstün değerler üreterek sürdürülebilirliğini sağlaması daima en büyük hedefimiz

Yönetim Kurulu Başkanının ardından söz alan Genel Müdür Nusret Kayhan Apaydın ise “Tüm paydaşlarımızın desteği ile ortak çaba sarf ederek bugünlere getirdiğimiz şirketimizin her geçen gün daha üstün değerler üreterek sürdürülebilirliğini sağlaması daima en büyük hedefimiz olmuştur. 2014 yılında Panasonic Grubuna dâhil olmamızla başlayan süreçte ortak ArGe ve teknoloji çalışmalarımızla endüstriyel potansiyelimizi geliştirirken ekonomik, sosyal ve çevresel konulara daha stratejik ve başarı odaklı yanıt verme kabiliyetimizi artırdığımızı görmek, bu birleşmenin ne kadar doğru bir adım olduğunu bizlere kanıtlamış oldu. Bu ay itibarı ile şirketimizin yeni ticari unvanı Panasonic Eco Solutions Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ olarak değişecek ve kurumsal logomuz Panasonic ile temsil edilecektir. VİKO bugün olduğu gibi ait olduğu ürünlerin markası olarak var olmaya devam edecek,  Thea ise bundan böyle bir ürün serisi olarak Panasonic markası altında müşterilerimizle buluşacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Program, Yönetim Kurulu Üyelerinin çalışanlarla birlikte kestiği ve Kurumsal Kimlik ve Şirket Unvan Değişikliğini sembolize eden pasta seremonisi ile birlikte son buldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)