Fütüristik Dikey Fabrika

Amerikalı Tasarımcı Tianshu Liu ve Lingshen Xie kendi kendini sürdüren bir ekosistem olarak iki katına çıkabilen daha temiz ve daha yeşil bir dikey fabrika için yeni planlar geliştirdiler. Geliştirilerek tasarlanan  dikey yapı, sürdürülebilir bir kentsel çevre yaratmak için birbirlerini destekleyen değişen endüstri ve doğa katmanlarında oluşuyor.

Geleceği düşünerek tasarlanan bu tasarım 2017 Evolo Gökdelen Yarışması’nda ikinci sırada yer aldı. Çok katmanlı kompleksler, mega kentlerin çevreye aktif bir şekilde katkıda bulunarak CO2 emisyonlarını sıfıra indirerek, yerel enerji verimliliğini geliştirir ve fabrika çalışanları için daha yüksek  bir yaşam kalitesi sağlar. 

  

 "Mega Kentlerde Dikey Fabrikalar",  mega kentlere geri taşımanın faydalarını araştırıyor. Tasarım, fabrikalardan ve rekreasyon alanlarından oluşan farklı farklı layerların birbirleri üzerine istiflenerek dikey bir strüktür oluşturmasını öneriyor. Her bir rekreasyon alanı fabrikaların atıklarından ve kaynaklarından besleniyor.

 Dikey Fabrika, şehrin organik atıklarını suya, gübreye, sıcaklığa ve elektriğe dönüştürerek yeşil  büyümeyi garanti ediyor.

                          




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)