Bi’ İşe Yarasın! Sürdürülebilir Kent Mobilyası Tasarım Çalıştayı

Kadıköy Belediyesi bu yıl 26 – 28 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Çevre Festivali düzenliyor. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında doğayı odağına alan tüm bileşenleri Kadıköy Çevre Festivali’nde bir araya gelecek. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek olan festivalin teması “Kentte Ekolojik Yaşam” olacak.

Festival kapsamındaki etkinliklerden biri de Bi’ İşe Yarasın! Sürdürülebilir Kent Mobilyası Tasarım Çalıştayı. Tasarımcı ve maker’ların desteği ve çağırısıyla gerçekleşip, Makerhane’nin mentorluğunda düzenlenen çalıştayda Küçükmoda Burnu Sokağı’nda bulunan kıyı köşe alanına geri dönüşüm malzemeleri kullanarak kendi elektriğini üretebilen sürdürülebilir kent mobilyaları tasarlanacak. Bir anlamda kendine ve doğaya karşı sorumlu mobilyaların üretilmesi hedeflenen çalıştayın bilgilendirme toplantısı 19 Nisan’da Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşti.

Öncelikli olarak tasarımcı ve maker’lara yapılan çağrıyla birlikte Kadıköy Çevre Festivali’ne kadar sürecek yaratıcı ve üretken bir süreç başlayacak. Çağrıya yanıt vermek de atölye çalışmalarına katılmak için Tasarım Atölyesi Kadıköy; isim, soyisim, telefon numarası, okul ve bölüm bilgisini “Bi’ İşe Yarasın” başlığıyla kadikoy@takortak.org adresine e-posta gönderilmesini rica ediyor.


Çalıştayın takvimi ise şu şekilde;
19 Nisan Çarşamba 19.00 – 20.30: Bilgilendirme Toplantısı
22 Nisan Cumartesi 12.00 – 16.00: Tasarım Çalıştayı
28 Nisan Cuma 19.00 – 21.00: Tasarım Çalıştayı
6 Mayıs Cumartesi – 20 Mayıs Perşembe: Üretim

Kaynak: Kadıköy Belediyesi



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)