Küllerden Yansıyan

Havel Ruck Projeleri yeniden geliştirilmesi planlanan evleri kullanarak yaratıcı etkinliklere ev sahipliği yapmak için  sanatçılarla işbirliği yaparak restore edilecek mimari yapıyı yeniden tanımlıyor.

‘Sharptown’ adlı orta gelirli bir Houston mahallesinde yangında hasar gören bu yapı ‘Sharptown’un küllerinden tekrar doğarak rekreasyon ve eğlence alanına dönüşmüştür.

Evin şık tasarımına tepki olarak Havel Ruck yapıda ilerledikçe daralan keskin çizgilere sahip heykelimsi bir boşluk ve karakteristik bir görüntü vermek istedi. Bu amaçla cephedeki  pencereyi ev  şeklinde tasarladı. Daha sonra evin arka duvarını delerek buradaki açıklığı ters çevrilmiş daha küçük ölçekte ev şeklinde pencereler haline getirdi.

Kontrplak duvarlara yapıştırılan bakır folyolar ile kaplı boşluk güneş ışığını yakalayarak içeriyi ışık yansımalarıyla doldurmak için tasarlanmıştır.Boşluğun rengi ve efektleri günün her saatine ve hava koşullarına bağlı olarak değişiyor. Evin tüm dış cephesi bakır boşluğu dengelemesi ve nesnel bir görüntü kazanması için siyah renge boyanmıştır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)