ODE Yalıtım' ın 2025 Yılına Kadar Bölgesel Güç Olmayı Hedefliyor

ODE Yalıtım, yurtdışı iş ortaklarını İstanbul'da bir araya getirerek 2025 vizyonunu anlattı.

ODE, İstanbul’da düzenlediği toplantıda 20 ülkeden 45 iş ortağı ile bir araya geldi. Şirketin gelecek planlarını iş ortaklarıyla paylaşan ODE Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker, yaptıkları yatırımlarla ihracatta vites yükselterek 2025 yılına kadar sektörlerinde bölgesel bir lider olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, İstanbul’da düzenlediği toplantıda 20 ülkeden 45 iş ortağıyla bir araya geldi. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın ev sahipliğinde düzenlenen iki günlük Türkiye seyahatinin ilk gününde ODE’nin yabancı misafirleri İstanbul’da Boğaz Turu yaptı, tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek, keyifli bir gün geçirdi. İkinci gün ise ODE’nin Çorlu fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan yabancı heyet, Radisson Blu Pera Otel’de düzenlenen toplantıda ise ODE’nin 2025 vizyonu hakkında bilgi sahibi oldu. ODE Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker’in konuşmasıyla başlayan toplantıda ODE Yalıtım Danışmanı Jan Van Rij ve Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder de birer konuşma yaptı.


2025 yılına kadar güçlü bir bölgesel güç olacağız

ODE olarak son beş yılda yaptıkları yatırımlarla sektörün ve ekonominin büyümesine önemli katkılar sağladıklarını anlatan ODE Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker, “Eskişehir fabrikamızın da üretime başlamasıyla birlikte önümüzdeki beş sene içerisinde %25’lik bir büyüme hedefliyoruz. Diğer bir hedefimiz de 1 milyon USD’nin üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını her yıl bir ülke arttırarak, ihracatın toplam ciro içindeki payını %30’lar seviyesine çıkarmak. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmemiz durumunda 2025 yılında sektörümüzde güçlü bir bölgesel lider olacağız” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz

ODE’nin tedarikçi üretici olmanın çok ötesinde sürdürülebilir bir gelecek için çalıştığını, daha yaşanabilir bir gelecek için “Geleceği Yalıtır” söylemini üretimindeki yeniliklerle desteklemeye devam ettiğini ifade eden Türker, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl sektörümüzde bir ilki daha gerçekleştirerek tüm ürünlerimize tüm pazarlarda geçerli uluslararası onaylı ve Avrupa standartları uyumlu 4 adet Çevresel Ürün Beyanı – Environmental Product Declaration (EPD) belgesi aldık. Mayıs 2015’de başlayan proje sürecinde 4 ürün grubu için data toplanması, çevresel etkilerin hesaplanması, bağımsız denetleyiciler tarafından doğrulanması, her bir ürün için İklim Beyannamesi hazırlanması gibi yoğun bir çalışma dönemi geçirildi. EPD belgeleri; LEED, BREEAM ve DGNB gibi birçok yeşil bina değerlendirme ve sertifika sistemleri tarafından talep edildiği için sektörün diğer oyuncularına göre projelerde avantajlı konumdayız. EPD belgeleriyle birlikte çevre duyarlılığımız ile artık tescilli bir Avrupa markası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)