Dan Stubbergaard : “İyi Bir Şehir Oturma Odanızın Uzantısıdır”

Şişecam Düzcam, Danimarkalı Ünlü Mimar COBE'nin Kurucusu ve Yaratıcı Direktörü Dan Stubbergaard'ı T Buluşmaları'nda ağırladı.

Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle bu yıl ‘T Buluşmaları’nın üçüncüsünü düzenledi. Şişecam Düzcam, İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlik kapsamında, Danimarkalı mimarlık ofisi COBE’nin kurucusu ve yaratıcı direktörü Dan Stubbergaard’ı ağırladı. 

Özgün mimari yaklaşımıyla birçok ödüllü projesinin tasarımcısı olan Dan Stubbergaard etkinlikte, mimariye bakış açısını ve COBE’nin güncel projeleriyle ilgili deneyimlerini mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinin yanı sıra geleceğin mimarı olan öğrencilerle paylaştı. Dan Stubbergaard’ın ‘Kentsel Oturma Odamız’ üzerine hazırladığı sunumunu bine yakın mimar ve mimarlık öğrencisi izledi.

Yapı sektörüne yenilikçi ürünleriyle ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği “T Buluşmaları” serisinin üçüncüsünü, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenledi.

Şişecam Düzcam’ın Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle düzenlediği etkinliğin konuğu bu yıl Danimarkalı mimarlık ofisi COBE’nin kurucusu ve yaratıcı direktörü Dan Stubbergaard oldu. Mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinin katıldığı konferansta, yapı ve mimarlık sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Dan Stubbergaard’ın, T Buluşmaları özelinde hazırladığı ‘Kentsel Oturma Odamız’ başlıklı sunumunda mimariye bakış açısını ve COBE’nin güncel projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardı.

Bine yakın mimar ve mimarlık öğrencisinin izlediği etkinliğin konuk konuşmacısı Dan Stubbergaard, yaptığı konuşmada gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mimari çalışmalarının yanı sıra tasarım ve mimari alanında birçok ödüllü projenin tasarımcısı olan ve önemli isimleri arasında gösterilen Dan Stubbergaard sunumunda insanların, toplumların sorunlarını mimariyle çözmenin nasıl mümkün olabileceğine değindi. Hızlı kentleşmenin yaşam tarzlarını değiştirdiğine dikkat çeken Dan Stubbergaard “İstanbul, büyüyen kentsel dönüşümün en güzel örneğidir. Her kent çözümleri kendi içinde bulması gerekiyor. Yaşadığınız yerin iyi bir şehir olması için şehri; oturma odanızın uzantısı olarak kullanabilmeniz gerekiyor” dedi.

2030’da dünya nüfusunun 10 milyarı geçeceğine dikkat çeken Dan Stubbergaard sözlerine şöyle devam etti: “Kent nüfusunun artmasıyla birlikte mimaride demokratikleşme kavramı gündeme geliyor. Mimari ve tasarım anlamında bizlere çok daha fazla iş düşecek. Biz mimarlar ve kent planlamacıları olarak, seslendiğimiz kitlenin taleplerini yine o kitleye sorarak belirlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Tüm projelerimizde buna özellikle dikkat ediyoruz.”

Dan Stubbergaard, “Kentsel Oturma Odamız” başlıklı sunumunda; şehirlerde birçok zorluk ve kompleks durumların söz konusu olduğunu ve tasarımın bu zorlukları çözerken en önemli araç olduğunu belirterek projelerinden örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Dan Stubbergaard, mimari çalışmalarının yanı sıra, Royal Danish Academy of Fine Arts’ın mimarlık bölümünde ders veriyor ve uluslararası konferanslarda COBE’nin güncel projeleri hakkında seminerler veriyor. COBE’nin uygulanmış projeleri arasında, Ragnarock (Roskilde, Danimarka), Frederiksvej Kindergarten, (Frederiksberg, Danimarka), Nørreport Station (Kopenhag, Danimarka), Forfatterhuset Kindergarten (Kopenhag, Danimarka), Porsgrunn Maritime Museum (Porsgrunn, Norveç), The Library (Kopenhag, Danimarka), Israels Plads (Kopenhag, Danimarka), Taastrup Theater (Taastrup, Danimarka) bulunuyor


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)