Yamaç Yüzeyinde Kutu Yerleşimi

İsveçli Mimarlık ve Tasarım Firması Manofactory, tam anlamıyla konut çözümlerini yeni bir seviyeye taşıyarak yapılarda neden yer seviyesine inilmesi gerektiğini sorguluyor. Bu sorgulama beraberinde kentsel göçle birlikte yoğunlaşan konut taleplerini, yenilikçi çözüm ve ilham arayışlarını  getiriyor.

Yenilikçi çözüm ve tasarımların sınırlı hale gelmesiyle Manofactory doğadaki diğer canlıların yuvalarını inşa ettikleri yerleri gözlemliyor.Kuşlar da dahil birçok canlı yuvalarını ağaçlara, kiremitlerin altına veya kayalık aralıklarına inşa ediyor. Manofactory  neden insalar için konut kutuları inşa edilmiyor sorularından sonra bu gözlemlerini tasarıma dökmüş. Ve yenilikçi ilham arayışlarına başka bir noktadan yer seviyesinin ötesinden bakmıştır.

Ahşap minimal ve iklim korumasına sahip basit evler tasarım üzerine bir uçurum yüzüne çelik bir yapıyla monte edilecektir. Yerçekimine meydan okur gibi uçurum yüzüne monte edilmiş olarak asılı duran ‘Nestinbox’ evlerinin tasarım süreci bir kuş evi genel taslağıyla başladı.Basit, eğimli bir çatıya sahip, uzun ve hafif ahşap yapı iki kullanıcı için  fonksiyonel bir ev olmak üzere geliştirilmiştir.

Londra gibi büyük şehirlerin alan standartlarına uygun hale getirilerek üç kat üzerinde düzenlenmiştir.

Mimarlarına göre çocukların ağaç evlerine karşılık nihayet yetişkinlerin de bir yamaç evleri oluşturulmaya başlanıyor. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)