Soğuk İklimde Suları Yüzebilmek

Proje Yeri: Karlshamn, İsveç

Proje Mimarı: White Architecture

Proje Tarihi: 2015

İsveç Karlshamn sakinlerinin tüm yıl boyunca sıcak denize girmesini sağlayacak minimalist banyonun mimarları White Architecture...

White Architecture hem suyu  hem de topoğrafyayı doğal çizgileriyle  saran ve bakım gerektirmeyen bu kentsel minimalist banyolar için ahşap kaplı tesisleri tasarladı. White Arkitekter, ahşap tesisi  bölgedeki imkanlara ve kentin ilk hamam evine ek olarak tasarladı.

Yerel yönetimlerin belediye ve yerel sponsorlarla birlikte çalışarak insanların yıl boyu denize girmelerini sağlayan bir proje gerçekleştirdi. Halka açık yüzme salonu ve gezi yolu içeren Kalbadhus tesisi deniz seviyesinden üç metre yükseklikte duran keskin açılı ahşap kereste kaplıdır.Tesis denize nazır manzara sunarken yapı  konstrüksiyonu toprağa ve suya yayılarak döşenmiştir.Binayı plaja bağlayan köprü yapının ortasına değin uzanmaktadır.

Sauna ve hamam, bir tarafı erkek saunası diğer tarafı kadın saunasıyla dengelenen ortak salon ve bir terastan oluşuyor.Mimarlar bu sauna hamamı optimum miktarda güneş ışığı almak için tasarlarken aynı zamanda rüzgardan korunmayı sağlamışlardır.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)