Mimari Tasarımıyla Ön Plana Çıkan Kültürel Bina

Karabük Üniversitesinde estetik tasarımı ile ön plana çıkan Kamil Güleç Kütüphanesi, ayrıca zengin bir kaynak imkanı da sunuyor.

Karabük Üniversitesi tarafından kampüs içerisinde yaptırılan Kamil Güleç Kütüphanesi, bir kültür eseri olduğu gibi hem de mimari bir eser.

Emsallerine Avrupa ve Amerika’da rastladığımız bir mimariyle hayata geçirilen Karabük Kamil Güleç Kütüphanesi, görüntüsüyle bir kültür eseri olduğunu gösteriyor. Mimaride spesifik çizgilerden uzak durduğumuz son yıllarda yapılan farklı tasarımla hayat bulan Kamil Güleç Kütüphanesi, Karabük’ün kurtuluş gününde açıldı.

Kütüphane, 500’den fazla öğrenciye çevrimiçi ve çevrimdışı araştırma yapmasına imkan sağlıyor. 75 bin adet farklı basılı kitaba ev sahipliği yapan Kütüphanede 18 online veri tabanı ile 6 milyon kaynağa ulaşım imkanı da bulunuyor.

Mimaride Spesifik Tasarım

İnşaat teknolojisindeki gelişime paralel olarak mimari tasarıma verilen öneminin kaybedildiği söylenebilir. Teknoloji ile daha hızlı ve sağlam yapılar üretebilme imkanı bulunan üretici veya ihtiyaç sahibi tasarımların getireceği ekstra maliyetlere katlanmamak için tek düze yapı konsepti ile projeler gerçekleştiriyor.



Kaynak: https://www.insaathaber.org/mi...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)